fbpx
NaslovnaObavještenjaCijene zubnih implantata u Bosni i Hercegovini

Cijene zubnih implantata u Bosni i Hercegovini

- Advertisement -

Ako nešto u punoj mjeri prikazuje moć dostignuća savremene stomatologije, to su zubni implanti, koji su u posljednjih desetak godina donijeli pravu revoluciju i postali sveprisutni. I na ex Yu prostoru su implanti sve popularniji, brojni stomatolozi se specijalizuju za njihovu ugradnju, a potražnja među pacijentima je sve veća.


Popularnost implanta ne čudi kad uzmemo u obzir da je u pitanju sigurna, najefikasnija i najdugotrajnija opcija za zamjenu izgubljenih zuba. Bilo da ste izgubili zube uslijed parodontoze, traume ili iz nekog drugog razloga, implanti su najbolje rješenje. Najsavremenija tehnologija omogućila je ugradnju implanta čak i pacijentima koji pate od gubitka kostiju, poput zigoma implantata.

Implanti su šrafovi koji se ugrađuju u viličnu kost, a na njih se onda stavlja krunica. Riječ je o potpuno bezbolnoj intervenciji, najefikasnijoj u zubnoj protetici. U nekim slučajevima implanti čak spašavaju cijelu vilicu, all-on-four metoda nudi rješenje i za potpunu bezubost, učinkoviti su i u kombinaciji sa drugim protetskim radovima, a nakon njihove ugradnje jedino je važno da redovno i pravilno održavate oralnu higijenu.

Pacijenti su izuzetno zadovoljni, jer im ugrađeni implanti omogućavaju poboljšano žvakanje hrane, bolji estetski izgled i povećano samopouzdanje. Zato im ne smeta što je nakon ugradnje implantata potreban određeni period oporavka, jer su dugoročne prednosti daleko veće od bilo kakve privremene neugodnosti.

Razmišljate da li su implanti prava opcija za vas i koliko bi to moglo da košta? Portal Stomatologija.me ima odgovor. Na zahtjev brojnih čitalaca iz Bosne i Hercegovine, istražili smo kako se kreću prosječne cijene stomatoloških usluga iz domena implantologije. Evo do kakvih podataka smo došli:

zubni implanti

Prosječne cijene implantata u Bosni i Hercegovini

  • Prosječan implantat u Bosni i Hercegovinji košta oko 600KM
  • Dentalni implantat Sic – 1200 KM
  • Dentalni implant Straumann – 1600 KM
  • Individualizovani CAD CAM abatmen (titanijum, čelik, cirkonijum) – 400 KM
  • Fabrički abatmen – 250 KM
  • Kuglice za protezu na implantima – 500 KM
  • Prečke za protezu na implantima – 500 KM
  • Abutment – 200 KM
  • Mini implanti – 600 KM

Pronađite stomatologa po svojoj mjeri i zakažite pregled

Sada kad ste vidjeli kakve su prosječne cijene, možda će vas zanimati i koje su najbolje ordinacije u Bosni i Hercegovini koje možete kontaktirati. Portal Stomatologija.me već je pisao o tome, a spisak možete pogledati ovdje. Za vas smo odabrali najbolje i u SarajevuBanjaluci i Mostaru.

Kako da kontaktirate najbolje ordinacije u BiH možete vidjeti u odjeljku sa njihovim prezentacijama ovdje. Preostaje samo još da zakažete termin kod stomatologa i tako zakoračite ka blistavom osmijehu koji mijenja život na bolje.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -