NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Vitis Anticaries, pasta za zube i tečnost za ispiranje usne duplje

Predstavljamo: Vitis Anticaries, pasta za zube i tečnost za ispiranje usne duplje

- Advertisement -

Ukoliko želite dvadesetčetvoročasovnu njegu zuba, kompanija Dentaid nudi rešenje u vidu Vitis Anticaries pasti za zube i tečnosti za ispiranje usne duplje koje sadrže ksilitol i fluorid, dok paste sadrže i nanočestice.

  • Ksilitol koji se nalazi u Vitis Anticaries proizvodima utiče na smanjivanje nastanka zubnih naslaga i umanjuje nastanak kiseline odgovrne za razvoj karijesa. Ksilitol takođe neutrališe već nastale kiseline u usnoj duplji.
  • Kada je riječ o fluoridu, ovaj mineral odgovran je za podsticanje remineralizacije zubne gleđi i predstavlja bazu za izgradnju fluoroapatita.
  • Hidroksiapatit nano čestice koje sadrže Vitis Anticaries paste za zube dubinski popravljaju naprsnuća gleđi, ojačavaju demineralizovanu gleđ, grade zaštitni vodootporni sloj i formiraju fluoroapatit.

Kada je riječ o upotrebi ovih proizvoda, proizvođač ih preporučuje za svakodnevnu oralnu higijenu i prevenciju od karijesa. Ovo se, prema njihovim navodima, posebno odnosi na osobe koje nemaju vremena za potpunu oralnu higijenu koja uključuje i upotrebu konca, kao i kod osoba koje su već imale problema sa karijesom.

Za sve informacije o proizvodima i njihvovoj cijeni možete se obratiti kompaniji Meditas koja posluje u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kontak telefoni su +382 20/ 625 016 (CG), +381 11/ 339 13 94 (SRB) i +387 57/ 962 110 (BiH), dok ih putem e-maila možete kontaktirati na adrese info@meditas.me (CG), office@meditasrs.rs (RS), te info@meditasbh.com (BiH).

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -