NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Variotime i Memosil 2 (Heraus Kulzer)

Predstavljamo: Variotime i Memosil 2 (Heraus Kulzer)

- Advertisement -

Za pravljenje dobrog modela prije svega je neophodan dobar otisak, a Heraus Kulzer nudi rešenje u vidu Variotime Dynamix koji se stvrdnjava za period od jednog minuta, dok intraoralno stvrdnjavanje traje do dva i po minuta.

Variotime je dostupan u šest različitih viskoziteta i jednostavan je za korišćenje.

Indikacije

  • Krunice i mostovi
  • Inlay i Onlay
  • Implantati
  • Funkcionalni otisci
  • Fiksacioni i transfer otisci

Prednosti

  • Precizno otiskivanje i detaljna reprodukcija
  • Širok raspon indikacija
  • Jednostavno, sigurno i praktično korišćenje
  • Varijabilno vrijeme rada i kratko vrijeme intraoralnog stvrdnjavanja
  • Klinički provjeren i pouzdan sa više od 25 godina iskustva korišćenja

Memosil 2

Postoje materijali u stomatologiji koji kao proizvod izađu na tržište za određenu indikaciju ili indikacije ali se nakon nekog perioda korištenja otkrije kako se mogu koristiti za još neke druge indikacije i metode. Jedan od takvih materijala je MEMOSIL. Transparentni adicijski silkon Heraeus-Kulzera čija je primarna indikacija materijal za određivanje međuviličnih odnosa.

Najveća prednost tog materijala je što je proziran i kao takav pogodan za indikacije gdje se koriste svjetlosnopolimerizirajući materijali jer svjetlo prolazi kroz sam materijal. Kod karijesnih lezija na okluzalnim površinamal ali kada se radi o maloj destrukciji okluzalne površine možemo koristiti Memosil tako da prije preparacije uzmemo otisak Memosilom.

Nakon preparacije i postavljanja gotovo svih slojeva zadnji okluzalni sloj prije polimerizovanja prekrijemo prethodno uzetim otiskom u Memosilu i polimerizujemo preko njega. Tako dobijemo gotovu idealnu okluzalnu površinu koja morfološki odgovara tom zubu, zadovoljava okluziju i artikulaciju i zahtjeva samo poliranje. Najčešća primjena ovog materijala je kod izrade provizorija kako za fasete (veneers) tako i za krunice.

Kada se radi o fasetama Memosil 2 je jako koristan jer je poznato da se veniri ne mogu privremeno cementirati kako bi pacijent vidio da li je zadovoljan konačnim radom i da li treba nešto korigovati (ipak je to estetski rad). Na ovaj način pacijent lakše vidi što će dobiti i kako će to na kraju izgledati, a doktori se ograđuju od negativnih reakcija samog pacijenta pri predaji definitivnog rada. Ovo je tek jedna od indikacija Memosila 2 i s obzirom na njegovu veliku prednost (transparentnost) sigurno nije zadnja, npr. u ortodonciji.

Za više informacija o ovim proizvodima i njihovim cijenama možete se obratiti distributerskoj kompaniji Farmont d.o.o. pozivom na telefon +382 20 662 327 ili putem e-maila na adresu ranko.scepanovic@farmont.me.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -