fbpx
NaslovnaProizvodiPredstavljamo: GAMMAT®optimo 2, uređaj za pozlatu

Predstavljamo: GAMMAT®optimo 2, uređaj za pozlatu

- Advertisement -

GAMMAT®optimo 2 firme Gramm Technik je dio premijum segmenta elektroformirajućih jedinica. Dobro poznate vrline GAMMAT® uređaja stalno se unapređuju.

Zbog toga je jedna kompaktna jedinica dovoljna za proizvodnju svih pokazatelja elektroformiranja i slučajevima pozlaćivanja na metalne baze i reprodukcije trenja kod istrošenih teleskopskih slučajeva, konus krunica i prečkom retiniranih restauracija od neplemenitih ili plemenitih legura – uz prednost podesive debljine slojeva.

Jednostavno rukovanje daje GAMMAT®optimo 2 posebnu prednost. Obojeni grafički prikaz olakšava uvodno podešavanje u meniju. Nije potrebno izračunati snagu i vrijeme. Količina potrebne zlatne legure se izračunava automatski.

Sa GAMMAT®optimo 2, firma Gramm nastavlja svoj tipičan dizajn. Ploča sigurnosnog stakla služi kao zaštita. Gotovo nevidljiva kada je uređaj isključen, ali pri stavljanju u pogon ekran i stavke menija postaju vidljive ispod stakla u plavoj boji.

Što se tiče tehničkih karakteristika, revolucionarna hidrodinamika u kombinaciji sa zlatnim rastvorom bez arsena ECOLYT SG200 omogućuju još ujednačenije taloženje i homogenu debljinu sloja.

Različiti aktivatori su izabrani za različitu indikaciju i prema zahtjevima elektroformirajuće konstrukcije – bez obzira da li se koriste za keramikom fasetirane restauracije, teleskope ili platiranje zlatom. Tako proizvedeni predmeti se odlikuju savršenom, zlatno sjajnom i glatkom površinom.

Stalni nadzor procesa agitacije zlatne otopine obezbeđuje vrhunsku sigurnost postupka. Sa jedne strane je glava za platiranje opskrbljena brzim i pouzdanim magnetnim optiCLIC kontaktnim sistemom koji čini učitavanje jednostavnim. Sa druge strane, integrisani elektronski sistem kontroliše indikacije učitavanja pomoću dioda koje emituju svjetlost i automatski smanjuje snadbijevanje energije u slučaju pogrešnog ili izgubljenog kontakta.

U kombinaciji sa dizajnom uređaja, osvetljenje integrisano u glavu za platiranje omogućava dobru kontrolu nad procesom elektroformiranja. Čip kartice kontroliše ne samo proces, već omogućava i jednostavnije ažuriranje za buduće tehnologije. Prema tome, uređaj uvijek drži korak za napretkom.

Efikasna potrošnja zlata tokom procesa elektroformiranja i integrisan proces recikliranja, gdje se rezidualno zlato izvlači iz korišćenog rastopa, nudi ekonomske prednosti.

Sa GAMMAT®optimo2 kompanija Gramm, sa 20 godina iskustva iz oblasti dentalnog elektroformiranja, vrši konstantno unapređivanje. Klasično dokazane i testirane prednosti tehnologije elektroformiranja su unaprijeđene i kombinovane sa najnovijim dostignućima opreme. Prema tome, korisniku se nudi najveća korist sa niskim troškovima investiranja i ulaganja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti distributerskoj kompanji Dental Medical na brojeve telefona +381 24 554 927 i +381 11 2435 356, ili putem e-maila na adresu info@dental-medical.rs.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -