NaslovnaProizvodiPredstavljamo: Bluephase G4: Prva inteligentna Bluephase lampa

Predstavljamo: Bluephase G4: Prva inteligentna Bluephase lampa

- Advertisement -

Dental Medical je predstavio novi proizvod.

Moderna, pouzdana i pametna: to je Bluephase G4 – prva Bluephase lampa za polimerizaciju sa automatizovanim asistentom. Za još bolje rezultate!

Pouzdani materijali i sigurna oprema su neophodni za postizanje uspješnih direktnih i indirektnih restauracija.

Međutim, mnogi nisu svjesni da preciznost kojom se izvodi proces polimerizacije takođe ima značajan uticaj na trajnost kompozitnih restauracija.

Ivoclar Vivadent je, s tim na umu, razvio najnoviju lampu – Bluephase G4.

Četvrta generacija lampi iz familije Bluephase ne izgledaju samo elegantno, već i nude novu i jednostavnu osobinu: Polyvision tehnologiju.

VIBRACIJA UPOZORAVA KORISNIKE NA GREŠKU TOKOM PRIMENE

Tehnologija Polyvision omogućuje Bluephase G4 lampi da detektuje da li se ručni dio pomjera tokom procesa polimerizacije i s tim ugrožava pouzdanu polimerizaciju.

Ako se to dogodi, lampa će početi da vibrira kako bi obavijestila korisnika o grešci i, ako je potrebno, automatski produžiti vrijeme polimerizacije za 10 posto.

Ako se ručni dio pomakne previše – tako da, na primjer, svjetlosni vodič izađe iz usne šupljine – svjetlo će se automatski isključiti, tako da postupak polimerizacije može ispravno da se ponovi.

Prednosti za korisnika su: lako rukovanje, diskretna pomoć, pouzdani rezultati polimerizacije i zadovoljni pacijenti.

POLIMERIZACIJSKA LAMPA KOJA KOMUNICIRA S KORISNIKOM

Sa svojim automatizovanim asistentom, Bluephase G4 predstavlja potpuno novu generaciju polimerizacijskih lampi koje mogu dvije stvari: pouzdano polimerizovati i komunicirati sa svojim korisnicima.

Polimerizacijska lampa nudi izlaznu jačinu svjetla od 1200 mW / cm2, višetalasnu LED tehnologiju u širokopojasnom spektru od 385 do 515 nm i svjetlosni vodič širine 10 mm s homogenim profilom snopa.

Ove karakteristike omogućuju izuzetno efikasnu primjenu za postizanje visokokvalitetnih rezultata u vrlo kratkom vremenu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -