NaslovnaEdukacijaPlast-Dent organizuje kurs IPS e.max litijum disilikat i Zenostar cirkonija, predavač Mikele...

Plast-Dent organizuje kurs IPS e.max litijum disilikat i Zenostar cirkonija, predavač Mikele Temperani

- Advertisement -

Poznati italijanski zubotehnički stručnjak CDT Mikele Temperani održaće u petak 31. marta workshop na temu bezmetalne keramike „IPS e.max litijum disilikat i Zenostar cirkonija u trening centru Plast-DENTa u Beogradu.

CDT Mikele Temperani

U proteklih par godina, kako navode organizatori kursa, pacijenti su postali veoma zainteresovani za estetske restaurativne procedure, a novi IPS e.max litijum disiliat LT, HT i MT nudi nove estetske mogućnosti za kreiranje izvanredne prirodne restauracije nevezano za tehniku izrade.

U tom kontekstu, porasli su i zahtjevi za bezmetalnim keramičkih nadoknadama. Sa razvojem novih keramičkih komponenti, kakvi su novi litijum-disilikatni translucentni matererijali, kao i translucentna cirkonija stomatolozi i zubni tehničari mogu da ponude nove estetske mogućnosti za stvaranje izvanrednih prirodnih nadoknada bez obzira na tehniku izrade.

Sadržaj kursa

U radionici Mikelea Temperanija, centralni sekutić, lateralni sekutić i očnjak biće izrađeni upotrebom novih IPS e.max PRESS MT i HT materijala, kao i cirkonija IPS Zenostar T1. Staklo keramička osnova, kao i cirkonija osnova biće fasetirani sa IPS e.max Ceram-om, uključujući IPS e.max Ceram Power Dentin, IPS e.max Ceram Select, IPS e.max Ceram Ivocolor koristeći individualnu tehniku nanošenja.

Tehnika će biti prezentovana teoretski i praktično, a tokom svake faze biće prezentovana i fotografska tehnika, kao i način za stvaranje multimedijalne prezentacije.

Tokom praktičnog rada, učesnici će imati priliku da naprave i redefinišu preformirani most od šest članova od akrilata, kako bi se primenio i harmonizovao estetski koncept forme i usavršila površinska tekstura elemenata.

Osnova krune centralnog sekutića zuba 21 biće napravljena od IPS e.max Press MT, boja A1. Osnova monolitne fasete lateranog sekutića zuba 22 biće napravljena od IPS e.max HT, boja A1. Osnova krune na očnjaku, 23 biće napravljena od cirkonija IPS Zenostar T1. Krune pune forme na zubu 16 biće napravljena tehnikom bojenja.

Program kursa

  • Slide show
  • Mogućnosti bojenja
  • Kontrola apsorpcije i refleksije
  • Prilagođavanje različitim translucencijama
  • Pečenje keramike
  • Oblikovanje i bojenje pomoću aditivne tehnike slojevitog modelovanja
  • Imitacija prirodne površinske teksture
  • Glaziranje – korekciona pečenja
  • Mehaničko poliranje u cilju postizanja i optimizacije sjaja površine

Tokom kursa će biti prikazani tips & tricks koji će pomoći u postizanju efektnog i efikasnog rezultata u estetskoj stomatologiji.

Na kurs je potrebgno donijeti:

  • lične instrumente za modelaciju i oblikovanje
  • veoma tanke dijamantske diskove
  • ploču za mešanje keramike

Kotizacija za kurs znosi 500 eura, a s obzirom da je broj mjesta ograničen obavezna je prijava na brojeve telefona +382 69 5533 587 i +382 63 400 229 ili putem e-maila na adrese office@plastdent.com / aleksandar@plastdent.com.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -