fbpx
NaslovnaIntervjuPhD Irina Ervik: Možete biti srećni što imate ovakve stručnjake

PhD Irina Ervik: Možete biti srećni što imate ovakve stručnjake

- Advertisement -

Nakon kraće pauze hijaluronski fileri su ponovo u centru naše pažnje, a ovoga puta razgovarali smo sa interncionalnim stručnjakom, PhD Irinom Ervik. Irina je ljekar sa višedecenijskim iskustvom u estetskoj medicini, a poznata je i kao stalni predavač Beauty Profesional Academy koja odnedavno radi i u Crnoj Gori. Sa Irinom smo razgovarali o hijaluronskim filerima Hyaluronica, a u nastavku teksta saznajte i šta Irina misli o našim stručnjacima, zašto preporučuje upotrebu Hyaluronica filera, kako razlikovati kvalitetne od nekvalitetnih proizvoda i šta je to najvažnije za siguran uspjeh tretmana hijaluronskim filerima.

Irina, recite nam ukratko koje su to karakteristike Hyaluronica filera? Predstavite ih našim čitaocima.

U estetskoj medicini sam više do 20 godina i za mene je veoma važno da održavam svoju reputaciju, a ovi produkti mi daju sve što je potrebno da to i ostvarim. Hyaluronica ima odlične karakteristike: bezbjednost, zadvoljstvo pacijenata i vrhunske rezultate koji su najvažniji kada je riječ o ovakvim proizvodima. Dakle, nije samo važno da filer bude bezbjedan za korišćenje – rezultati tretmana stoje rame uz rame sa bezbjednošću proizvoda, praktično se nadopunjuju. Osim toga ovaj, kao i svaki biznis, zasniva se na rezultatima.

Zašto bi iz Vašeg iskustva preporučili Hyaluronica filere ljekarima i pacijentima?

Kada govorimo o Hyaluronici moramo reći da to nije samo proizvod, već i biznis. U tom smislu za ljekare koji su specijalizovani za rad sa filerima korišćenje Hyaluronice bi bio dobar biznis jer je riječ o izuzetno kvalitetnom proizvodu. Tokom predavanja na seminarima ljekari najviše pitaju o eventualnim komplikacijama, međutim naši fileri, što možemo da garantujermo pacijentima, ne dovode do nikakvih komplikacija koje ne možemo ukloniti. Dakle, bezbjedan je zakorišćenje, a to je važno i za pacijente, ne samo ljekare.

Osim toga, kada je riječ o pacijentima, Hylaronica je za njih najbolje rešenje zbog rezultata koji će im omogućiti da dobiju lice kakvo su željeli. Dobiće izgled koji ide u korak sa svremenim trendovima, a estetska medicina se upravo i oslanja na trendove – ona je tako reći dio modnog tržišta. U svakom tržištu imate trendove, a sadšnji trendovi u tržištu estetske medicine su prirodan i mladalački izgled i lijepe, ali ne vulgarno prenaglašene usne.

Na tržištu hijaluronskih filera se nalaze i jeftini kineski i korejski proizvodi. Koja je razlika između njih i Hyaluronice?

Hylaurnica je evropski proizvod i dolazi iz Francuske, države koja je sinonim za modu, kvalitet i savremene trendove. Hyluronica je takođe vrlo „francuska“, a njena proizvodnja i kavlitet se baziraju na toj istoj filozofiji. Riječ je o bezbjednom proizvodu čijim tretmanom dobijate predivne konture lica – ovi fileri su kratko rečeno vrh estetike.

Na tržištu, međutim, postoji i veliki broj nekvalitetnih proizvoda koji se predstavljaju kao vrhunski i zbog toga treba obratiti pažnju i kupovati i koristiti samo one porizvode koji već imaju ime i reputaciju.

S obzirom da je estetska medicina doživjela veliki „bum“ na tržištu se nalazi i veliki broj proizvoda namijenjenih ovoj oblasti. Kako razlikovati kvalitetne proizvode od onih koji nisu preporučljivi za korišćenje?

Nije lako otkriti nekvalitetne proizvode i zbog toga je važno da se obrati pažnja na istoriju proizvoda – reputacija u Evropi i Americi je takođe jako bitna. Mi smo na tržištu već 12 godina i naše filere koriste stručnjaci iz čak 66 zemalja svijeta. Dakle, iza nas stoji dugogodišnje internacionalno iskustvo.

Balkan će preko kompanije AntiAge Montenegro dobti isti proizvod koji se koristi na primjer Švedskoj i Norveškoj. Zašto napominjem ove dvije zemlje? Iz prostog razloga što su njihovi standardi, kada je riječ o medicinskim proizvodima veoma, veoma strogi. Zato se u ovim zemljama koristi samo mali broj medicinckih sredstava sa svjetskog tržišta. Proizvod koji prođe njihove kontrole nalazi se u „odabranom društvu“.

Da li su je korišćenje Hyaluronica filera potrebno poznavati posebne tehnike tretmana?

Da, upravo tako. Mi smo zbog činjenice da je osim našeg proizvoda specifična i tehnika njegovog korišćenja oformili našu Beauty Profesional Academy. Tokom seminara i kurseva koje organizujemo kako bi obučili stručnjake iz svih zemalja svijeta, predavanja i radionice drže najeminentniji međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. Ovim putem pozvala bih stručnjake iz regiona da se prijave na ove kurseve jer će biti organizovani u cijelom regionu, a na njima će moći da nauče mnogo toga i otkriju tajne koje se kriju iza internacionalnog uspjeha naših proizvoda.

Osim toga, koristimo i posebne instrumente i opremu. Dakle, ove tri specifične stvari – proizvod, tehnika i oprema daju rezultate po kojima smo, između ostalog, i prepoznati u svijetu.

Ipak, najvažniji je ljudski faktor, odnosno stručnost ljekara, s toga je i važno da posjećuju kurseve koje organizujemo.

S obzirom da ste vi stalni predavač na ovim predavanjima, kakvo je Vaše iskustvo sa crnogorskim stručnjacima?

Ono što sam primijetila tokom naših semminara u okviru Beauty Profesional Academy je činjenica da su crnogorski ljekari jako fokusirani i postavljaju vrlo provokativna pitanja što znači da su zainteresovani i da znaju zbog čega su došli. Vjerujte mi kada vam kažem da možete biti srećni što imate takve stručnjake.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -