NaslovnaProizvodiPower Toothpaste: Ovo je prva pasta za zube koja zamjenjuje jutarnju kafu

Power Toothpaste: Ovo je prva pasta za zube koja zamjenjuje jutarnju kafu

- Advertisement -

NJUJORK – Pranje zuba uz jutarnju kafu možda zvuči suludo, ali nova pasta za zuba koja nam dolazi iz SAD-a prema tvrdnjama proizvođača donosi slično iskustvo, a priče o ovom neobičnom proizvodu dolaze i iz svjetskih medija.

pasta s kofeinom11Prema Američkom udruženju stomatologa, gotovo polovina Amerikanaca ne pere zube dva puta dnevno. Kako bi motivisali ljude da češće peru zube, američka startap kompanija Power nedavno je predstavila, prvi ikada proizvedenu pastu za zube koja sadrži kofein, koja „otklanja jutarnju ošamućenost nakon pranja zuba“.

Osnivač kompanije Power, Den Meropol razvio je ovu neobičnu pastu za zube, zajedno sa prijateljem. Meropol, koji ima dugogodišnje iskustvo u IT konsaltinga i prodajnom inženjeringu, došao je na ideju nakon što su saznali da su mnogi Amerikanci imaju relativno loše navike kada je riječ o oralnoj higijeni.

– Počeo sam razmišljao o tome kako je takvo stanje moguće promijeniti i o tome razgovarao s mojim prijateljem Janom, koji je razmišljao o tome podstaknut neprijatnim jutarnjim iskustvima. On je odmah predložio da kreiramo paste za zube sa kofeinom  Nakon što je Jan formulisao prve serije Power paste za zube i dao ih na testiranje našim prijateljima i porodicama, odlučio sam da pokrenemo proizvodnju u većem obimu. Nakon nekoliko mjeseci razvoja, sada smo spremni za lansiranje – rekao je Meropol za Dental Tribune Online.

Iako nema stomatološka znanja i vještine, izumitelj se konsultovao s brojnim stomatolozima prilikom razvoja paste za zube. Osim toga, tokom razvoja kompanija je sarađivala sa iskusnim proizvođačima sredstava za oralnu higijenu u SAD-u.pasta s kofeinom3

Za razliku od kafe, čija apsorpcija kroz želudac traje i do sat vremena, Power pasta za zube počinje da daje trenutno dejstvo apsorpcijom kroz gingive, pružajući brz osjećaj povećanja energije tokom pranja zuba.

Power pasta za zube sadrži iste sastojke kao drugih marki pasti dostupnih na tržištu, uključujući i glicerin, sorbitol, siliku, vodu, kofein, ksilitol, kalcijum karbonat, PEG-40 hidrogenizovano ricinusovo ulje, arome, titan dioksid, ksantansku gumu, mentol, limunsku kiselinu, natrijum citrat, Magnasweet i natrijum sulfat. Dakle prema tvrdnjama proizvođača pasta pomaže u uklanjanju plaka i spriječava nakupljanje zubnog kamenca, ali, za razliku od kafe, Power pasta za zube ne ostavlja nikakve mrlje na zubima.

– Vjerujemo da je oralna higijena nije bila zabavna i uzbudljiva decenijama i sadašnji izbor tih proizvoda ma koliko bio veliki, jednostavno nije dovoljno dobar. Naša misija je da oralnu njegu i opet učinimo zabavnom i uzbudljivom i, iznad svega, da ljudi češće peru zube – zaključio je Meropol.

Kampanja za kolektivno finansiranje (crowdfunding) počinje na indiegogo.com platformi 19. januara, 2016. godine, što će omogućiti proizvodnju i prodaju proizvoda na nivou SAD. Meropol je takođe otkrio da imaju ponudu i za međunarodnu špediciju i da bi pasta uskoro mogla da postane globalno dostupna.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -