NaslovnaEdukacijaOtvoren Sajam medicine i stomatologije u Beogradu

Otvoren Sajam medicine i stomatologije u Beogradu

- Advertisement -

Međunarodni sajam medicine i stomatologije u Beogradu 41. po redu, otvoren je u četvrtak šestog oktobra u Hali tri Beogradskog sajma.

sajamRukovodeći se dobro poznatom parolom da je „bolje spriječiti nego liječiti“, posebna pažnja ove godine posvećena je preventivnoj stomatologiji. Da i u ovoj oblasti ima prioriteta, a to su djeca, dovoljno govori podatak da je Medident otvorila prof. dr Mirjana Ivanović, redovni profesor Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i specijalista dečje i preventivne stomatologije.

Kao i svake godine sajam je okupio veliki broj izlagača iz regiona i Evrope. Među izlagačima su neka od najvećih imena iz oblasti dentalne medicine, ali i veliki broj distributerskih kompanija sa velikom lepezom proizvoda – od oralne higijene, preko ordinacijskog i zubotehničkog materijala do najsavremenijih aparata poput CAD/CAM sistema i slilčnih proizvoda.

Iako je radni dan, na otvaranju je bio prisutan i veliki broj posjetilaca. Ipak, kako su nam u neformalnim razogovorima kazali gotovo svi izlagači, najveća posjeta na ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi medicinske, laboratorijske, stomatološke opreme i sredstava, farmaceutskih i drugih proizvoda i usluga u oblasti medicine očekuje se u petak. Međutim, ima i onih koji će sajam posjećivati tokom sva tri dana, a među njima je i dr Ivan Marković koji je nam je kazao da je ponuda odlična, te da će tokom svih dana trajanja sajma obilaziti štandove.

– Svake godine posjećujem Sajam i mogu reći da se iz godine u godinu ponuda širi, a naročito su interesantni savremeni laserski o dijagnostički. Ipak, posebno bih izdvojio štandove Plast Denta, Neo Denta i Mikodentala koji su najbolje organizovali prostor uz ponudu koja je veoma primamljiva – saošptio je dr Marković.

Kada je riječ o programu posjetioci mogu očekivati i zanimljiva predavanja. Prvog dana organizovan je seminar u organizaciji Udruženja stomatologa srbije (USS) „Mašinska instrumentacija kanala – budućnost koja traje“. U petak će biti organizovana predavanja „Laseri u stomatologiji“ (Medical Queen 11.30-13.00h), Nacionlni simpozijum „Savremene stomatološke procedure“ (USS 11.00-13.00h) i seminar „Otisak i privremene nadoknade u implantnoj protetici“ (13.00-18.00h). Poslednjeg dana sajma biće organizovan nacionalni simpozijum „Pimjena savremenih metoda i sredstava u stomatološkom zbrinjavanju“ (USS 10.00-14.00h), Tehnodent će organizovati predavanje „Upotreba AG Artex obraznog luka i artikulatora postupci i određivanja međuviličnih odnosa kao i pouzdana integracija AG Ceramil CAD/CAM tehnologija u planiranju i izradi protetskih radova u svakodnvnom kliničkom radu“ (11.00-13.00h) dok će za kraj biti predstavljena tribina „Polno prenosive bolesti kod mladih“ u organizaciji Asocijcije Žena plus (14.00-15.00h).

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -