fbpx
NaslovnaSavjetiOsiguranje za zubnu implantaciju – postoji li pokriće za zubne implantate

Osiguranje za zubnu implantaciju – postoji li pokriće za zubne implantate

- Advertisement -

Zubni implantati mogu biti skupa opcija kada želite zamijeniti zub koji ste izgubili zbog nesreće ili parodontne bolesti, naročito kada morate iz vlastitog džepa podmiriti najveći dio troška, ili čak cijeli trošak postupka zubne implantacije. Pokriće osiguranja za zubnu implantaciju može smanjiti troškove operacije na minimum, uz uslov da pronađete osiguravajuće društvo koje će vam pomoći s nekim od uključenih troškova.

Glavni problem s kojim se suočavaju ljudi koji traže osiguranje isključivo za zubnu implantaciju je činjenica da ono na najvišem niovu ne postoji. Zubna implantacija smatra se estetskim poboljšanjem, nešto poput plastične operacije nosa ili skidanje sala. Ne smatra se nužnim medicinskim zahvatom koje bi pokrivalo redovno osiguranje. Imati samo dobro stomatološko osiguranje nije garancija da ćete dobiti pokriće u slučaju zubne implantacije. U stomatološkom osiguranju često jasno piše da troškovi operacije zubnih implantata nisu pokriveni, i to je nešto što morate istražiti prije ozbiljnog razmatranja operativnog zahvata, osim ako niste spremni sami da platite troškove.

Iako postoji nekoliko kompanija koje nude osiguranje za zubnu implantaciju, moguće je da će neka stomatološka osiguranja pokriti pojedine troškove povezane s radom na implantatu i moguću naknadnu njegu, ali ne i trošak samog implantata.

Važno je napomenuti da iako nije široko dostupno, osiguranje za dentalne implantate ipak je moguće dobiti do određene mjere. U nekim slučajevima stomatološko osiguranje koje se plaća fondovima, ili koje daje poslodavac može imati dostupno pokriće zubne implantacije; ako u bližoj budućnosti predvidite potrebu za zubnim implantatima vrijedno je razmotriti traženje stomatološkog osiguranja koje će pokriti implantaciju u većem opsegu. Trenutno ne postoji osiguranje za zubnu implantaciju koje nudi stopostotno pokriće usluga zubnih implantata, ali uz pravi plan i malo informisanja moći ćete da dobijete implantatski zahvat uz puno manje vlastitog troška.

Osim osiguranja za zubne implantate, mogu se pronaći brojni popusti na stomatološke usluge koji će često uključivati niže stope za svakodnevne zahvate te značajno smanjiti trošak zubne implantacije. Stomatološke olakšice nisu osiguranja, već nude popust na postotak ili fiksni količinski popust na određene zahvate u zamjenu za mjesečnu ili godišnju naknadu. Dok svi stručnjaci za zubnu implantologiju neće prihvatiti popuste na stomatološka osiguranja, neka osiguranja mogu biti pouzdana mogućnost za vas ako pokriće za zubne implantate to nije.

Takođe, vrijedno je pomenuti popuste koje ponekad nude stručnjaci zubne implantologije.

Kada se razmišlja o postupku ugradnje zubnog implantata teško je pronaći prikladne olakšice i pokriće osiguranja za implantaciju. Stoga će vam stručnjaci za implantologiju mnogo pomoći pri uštedi kada ponude sezonske akcije ili popuste za nove klijente.

Dok je osiguranje za zubne implantate teško pronaći, bar u sadašnje vrijeme, konsultacija sa stručnjakom za zubnu implantologiju i vašim stomatološkim osiguravateljem može značajno povećati vaše izglede za pronalaskom odgovarajućeg osiguravajućeg društva ili osiguranja s olakšicama koje će vam pomoći da priuštite zubne implantate.

Izvor: mojstomatolog.com.hr

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -