NaslovnaProizvodiOral B predstavio novu pametnu četkicu za zube

Oral B predstavio novu pametnu četkicu za zube

- Advertisement -

BARSELONA – Na ovogodišnjem Mobile World Congress festivalu, koji je održan u Barseloni od 22. do 25. februara kompanija Oral-B predstavila je Oral-B GENIUS, pametnu četkicu i, kako tvrde, najinteligentniji sistem za čišćenje zuba do sada, objavljeno je na zvaničnoj web stranici.

pametna cetkicaOna koristi inovativnu tehnologiju detekcije pozicija, koji kombinuje vrhunske tehnologije senzora pokreta i video prepoznavanja koristeći kameru pametnog telefona, i na taj način pomaže korisnicima da temeljno očiste područja koja bi inače najčešće propustili.

Vremenom, pogrešno četkanje može dovesti do oralnih zdravstvenih problema, kao što su propadanje zuba, pa čak i rani gubitak zuba. Sa Oral-B GENIUS, korisnici su u mogućnosti da aktivno prate svoje četkanje, jer automatski dobijaju povratne informacije o četkanju svake zone usta putem aplikacije Oral-B App 4.1, uključujući i savjete o snazi pritiska i trajanju četkanja.

Uparen sa Oral-B App 4.1, nova tehnologija detekcije položaja prati položaj četkice i pokazuje korisniku kako da opere sve zone u ustima jednako i ravnomjerno.

Novi Oral-B GENIUS dolazi sa modernim pametnim kućištem, preko kojeg se može puniti četkica i drugi USB uređaji, kao što je pametni telefon, sa jednim priključkom za bilo koji napon, držač za montiranje na pametni telefon na ogledalo u kupatilu i SmartRing, personalizovanom višebojnom rasvjetom.

– Oral-B GENIUS postavlja nove standarde u industriji, i zauvijek će promijeniti kako pristup procesu pranja zuba. To je sljedeća velika stvar nakon uvođenja električne četkice jer pomaže u eliminisanju pogrešnog pranja zuba – rekao je Stiven Skavjer, globalni direktor marketinga u Procter & Gamble.

Oral-B GENIUS će biti dostupan od jula 2016. godine, a korisnici će moći preuzeti i aplikaciju Oral-B 4.1 u iTunes i Google Play olajn prodavnicama.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -