fbpx
NaslovnaEdukacijaOdržan seminar Stomatološke Komore Crne Gore "Rizici svakodnevne stomatološke prakse"

Održan seminar Stomatološke Komore Crne Gore “Rizici svakodnevne stomatološke prakse”

- Advertisement -

Stomatološka Komora Crne Gore, SKCG, u subotu 16. juna organizovala je jednodnevni seminar u Bijelom Polju. Serija predavanja sa zajeničkom temom “Rizici svakodnevne stomatološke prakse” održala se u hotelu Franca i privukla je izuzetno veliki broj posjetilaca.

Prema evidenciji prijavljenih, na seminaru je bilo prisutno čak 97 ljekara iz Crne Gore, što je veliki uspjeh s obzuirom na činjenicu da je ljetnji period i da seminar nije bio održan na moru već na sjeveru zemlje.

S toga ostaje zaključak da su predavači ti koji su privukli gotovo 100 stomatologa sa svih strana ove male zemlje. Kada je riječ o predavačima, polaznici seminara imali su priliku da čuju predavanja najeminentnijih stručnjaka iz regiona. Oni su govorili o zanimljivim temama i aspektima svakodnevne prakse pa je prof. dr Branko Mihailović imao riječ o rizicima oralnohirurških intervencija u stomatološkoj praksi, dok je kardiolog mr. sci Sonja Radojičić govorila o zbrinjavanju pacijenata antiagregacionoj i antikoagulantnoj terapiji.

Nako kraće pauze, riječ je imala prof. dr Ana Pucar koje ja govorila o oboljenjima oralne sluzokože, dok je ass. dr sci Iva Milinković predstavila pacijente rizika u paradontologiji i implantologiji. Na kraju je prof. dr Zoran Vlahović držao riječ o značaju CBCT-a u smanjenju rizika od komplikacija u praksi.

Seminar je bio akreditovan kao stručno predavanje i prusustvo je nosilo je 10 bodova.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -