NaslovnaSavjetiNenad Gogić: Zubna karta astroloških znakova

Nenad Gogić: Zubna karta astroloških znakova

- Advertisement -
Piše: Nenad Gogić, astrolog / numerolog

Astrologija kao tradicionalna nauka i vještina može nam ukazati na sklonosti prema određenim zdravstvenim tegobama i oboljenjima, istovremeno i kako treba preventivno djelovati. Koji astrološki znaci imaju najviše problema sa zubima, koje su to predispozicije u Natalnoj karti koje ukazuju na dobro, osrednje ili odlično stanje zuba?

Glavni nosioci životne energije su Sunce (znak u kome ste rođeni) i Mjesec (koji se računa na osnovu datuma, godine i sata rođenja). Ukoliko su ova dva elementa dobro aspektovana u vašem horoskopu, mogućnost ozbiljnijih problema svedena je na minimum. Svaka planeta vlada određenim organom i njeni aspekti će pokazati da li smo i u kolikoj mjeri zaštićeni od komplikacija. Saturn je planeta koja upravlja zubima i glavni je krivac za naš savršeni ili osiromašeni osmijeh.

Ovan: Vatreni znak, stalno je u trci sa sobom i slobodnim vremenom, često zanemaruje polje zdravlja. Posjetiće stomatologa u trenutku kada bol postane neizdrživ. Povrede zuba dolaze uslijed neobičnih padova, lomova, u tučama (kod muških pripadnika znaka ) ili zbog zanemarenih hroničnih upala.

Bik: Trebalo bi da obrate posebnu pažnju na oralnu higijenu jer su veliki ljubitelji slatkiša. Ukoliko obavljaju ozbiljniji posao češće posjećuju zubara, u suprotnom, poprilično zapostavljaju stanje zuba. Stomatološki problemi mogu donijeti komplikacije u vezi sa grlom.

Blizanci: Pripadnicima ovog znaka osmijeh je jako bitna stavka jer im je posao na neki način često povezan sa eksponiranjem u javnosti. Obzirom da im je jako važan vizuelni segment, oni će rijetko propustiti redovnu kontrolu.

Rak: Znaju imati interesantan osmijeh osim ako nisu niži pripadnici znaka koji konzumiraju velike količine alkohola. Takođe, endokrinološki problemi utiču na stanje u usnoj duplji. Ovo je znak koji ide kod zubara kada mora, jer često imaju nerealne strahove.

Lav: Poslovne ambicije su razlog zbog koga ovaj znak zanemaruje zdravlje zuba u mlađim godinama. Oralna hirurgija je veoma česta jer je estetski momenat jako bitan. Nakon svih intervencija lav se relativno brzo oporavlja.

Djevica: Najčešce vječiti hipohondar, njihova sredstva za higijenu izgledaju kao ona u stomatološkoj ordinaciji. Rijetko će propustiti odlazak na redovnu kontrolu. Često je zahtjevan i sitničav pacijent. Bijeljenje zuba je njihova omiljena intervencija.

Vaga: Znak krajnosti, ili lijep osmijeh, ili nose ozbiljne probleme koji zahtijevaju dugotrajno liječenje. Obzirom da su sklone problematičnoj koži i ekcemima valjalo bi da pripaze na svoje zube jer mogu biti njihov zaštitini znak na socijalnom planu.

Škorpija: Skloni su raznim fistulama u usnoj duplji. Nisu veliki ljubitelji četkice za zube, iako najčešće nose korektnu genetiku i zdrave zube do srednje starosne dobi. Preporučuje se redovna upotreba rastvora za oralnu higijenu.

Strijelac: Nemaju pretjerano sreće sa zubima – ili imaju čudan raspored, ili je problematična sama boja. Ipak, oni se previše ne opterećuju ovim problemima. Česte povrede i lomovi nastaju uslijed fizičkih aktivnosti (sportisti u ovom znaku česti su gosti stomatologa).

Jarac: Znak koji u načelu ima najviše tegoba sa zubima i njihovim kvalitetom. Pretjerana osjetljivost na toplo ili hladno, problematična boja i raspored, veća sklonost karijesu. I u mladosti izgled ovih osoba odaje mnogo zrelije godine.

Vodolija: U njhovoj glavi često se razvija bezrazložan strah od intervencija pa i samog mirisa u ordinaciji. Uvijek imaju iks izgovora i opravdanja  kako bi odložili posjetu stomatologu. Pored jarca, znak koji ima najviše plombi u ustima.

Ribe: Ako ih uhvatite u dobrom raspoloženju, nagovorićete ih da se pozabave svojim zubima. Prisutan je strah od stomatologa, koji se nosi od školskih dana. Zbog pušenja i alkohola, problematična boja je vrlo izvjesna.

Sledeći put kada odete kod stomatologa, pitajte ga  koji je astrološki znak. U ovom poslu najčešće ćete naići na Vage jer im je estetika jako važna, a ukoliko želite laku ruku, potražite zubara koji je rođen u znaku Bika. Djevica će vam zakazati kontrole u više navrata jer je jako posvećena, ali će i uzeti više novca. Ukoliko ste poprilično hrabri i podnosite bol, Ovan je za Vas najbolji izbor, kod njega sve intervencije traju mnogo kraće.

Čitaoci Portala koji su zainteresovani za astrologiju mogu pogledati u Natalnoj karti aspekte, koji ukazuju na stanje zuba i desni. Ukazaću samo na najčešće problematične aspekte :  Sunce u kvadratu ili opoziciji sa Saturnom, Saturn u znaku Ribe u lošem aspektu sa Uranom, Saturn u Ovnu u 12-oj kući, Mjesec u Ovnu u kvadratu sa Marsom, loši aspekti Saturna u Biku , kvadrat  Saturna u Lavu sa Suncem u Lavu, Biku, Škorpionu ili Vodoliji.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -