NaslovnaEdukacijaNaredne sedmice otvaranje Aesthetic Dental Momenta u Zadru: Stiže 27 predavača i...

Naredne sedmice otvaranje Aesthetic Dental Momenta u Zadru: Stiže 27 predavača i prvo takmičenje Dental Goats challenge

- Advertisement -

Ovogodišnji kongres Aesthetic Dental Moment  održaće se 12. i 13. maja, a grad domaćin kongresa je Zadar. Organizator događaja je Hrvatsko društvo estetske dentalne medicine-HDEDM i Hrvatska komora dentalne medicine-HKDM.

Kongres predstavlja značajan skup stranih i domaćih stručnjaka i naučnih radnika iz područja endodoncije, restaurativne stomatologije, protetike i implantologije, a njegov cilje je, kako se navodi na sajtu organizatora, razmjena dosadašnjih iskustava i naučnih saznanja. Kada je riječ o predavačima spisak imena govori sam za sebe, a riječ je o čak 27 inostranih i domaćih tručnjaka. Kompletan spisak predavača možete pogledati na ovom linku.

Partneri ovog kongresa su i Dental Goats, grupa koja okuplja zubne tehničare iz cijelog regiona, koji u saradnji sa dr Hrvojem Starčevićem i ad-moment.hr, kongresom estetike dentalne medicine, organizuju prvi Dental Goats challange.

Kako je za portal stomatologija.me kazao Mislav Glibota, osnivač Goata, ideja o njihovom uključivanju je potekla upravo od dr Starčevića.

– FB grupa Dental goats je partner ovog kongresa kroz koju se promovira rad stomatologa i tehničara kao tima. Sama ideja da se uključimo u AD Moments je krenila od osnivača kongresa dr. Hrvoja Starčevića gdje smo svi uvidjeli da je dobro da pomognemo organizaciji i promociji samog kongresa, jer je veliki broj predavača sa ovog područja i iz cijelog svijeta, a trenutni broj članova od pet tisuća govori dovoljno sam za sebe – poručio je Glibota.

Kada je riječ o Dental challenge takmičenju za tehničare, prijavljeno je osam radova u dvije kategorije – metal-keramika i bezmetalna keramika. Žiri koji će ocjenjivati radove čine Andrea Zaninović Erceg, Hrvoje Starčević, Darko Mehun i Andrej Lazić, a za najbolje su obezbijeđene i nagrade.

– Fotografije tri najbolja rada biti će objavljene na grupi Dental goats. Prva nagrada je 5000.kn, druga nagrada je pršut, a treća sir. Naravno i pršut i sir su izuzetnog kvaliteta – kazao je Mislav u razgovoru za naš portal i dodao da će se glasanje, objavljivanje pobjednika i uručivanje nagrada obaviti na kongresu, a kasnije sve objavljeno na grupi.

Ovo takmičenje, pristigli radovi, ali i samo djelovanje grupe Dental Goats takođe su i dokaz da na ovim prostorima radi veliki broj vrhunskih stručnjaka.

– Trudimo se uvesti maksimalno nove tehnologije koje omogućavaju boljitak kako za stomatologiju tako i za pacjente kao krajnje korisnike. Koliko god ovi prostori izgledaju siromašno u očima kolega iz bogatijih dijelova svijeta, mislim da ne zaostajemo kako za tehnologijom koja se trenutno koristi tako i sa kvalitetom. Naime na ovim prostorima i sa ovih prostora su potekli vrsni stomatolozi i dentalni tehničari koji su priznati u cijelom svijetu zahvaljujuči svojoj upornosti ogromnom radu i trudu koji se svakodnevno ulaže u struku kako bi omogućili što veći kvalitet – poručio je Glibota.

Ono što je, prema njegovim riječima, vidljivo je i želja za stalnom edukacijom i napredovanjem u svim segmentima profesije.

No, Goati nisu samo vrhunski profesinalci već i izuzetno humana i društveno odgovorna grupa dentalnih stručnjaka. Dokaz za to su njihove česte humanitarne akcije o kojima je portal Stomatologija.me već pisao, a poslednja akcija je bila na Beogradskom maratonu. Prilikom njihovog prvog susreta u Beogradu na Competence in Aesthetic u organizaciji Ivoclara, sakupljena su sredstva za pomoć djeci oboljeloj od kancera, a slična akcija sprema se i sada u Zadru gdje će biti sakupljana sredstav za pomoć zadarskoj bolnici.

O svemu ovome moći ćete da čitate na portalu Stomatologija.me.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -