NaslovnaSavjetiStudenti stomatologije promovisali oralno zdravlje u JU OŠ "Vlado Milić"

Studenti stomatologije promovisali oralno zdravlje u JU OŠ “Vlado Milić”

- Advertisement -

PODGORICA – Članovi Udruženja Studenata stomatologije Crne Gore održali su u četvrtak 24. marta 2016. godine promociju oralnog zdravlja učenicima prvog razreda JU OŠ „Vlado Milić“.

Đaci su uživali u interaktivnim predstavama, koje su studenti organizovali da bi na slikovit način prikazali važnost održavanja oralne higijene, kao i moguće posljedice karijesa.

U predstavama učenicima je predstavljena ukusna hrana koja ima dobar i loš uticaj na zube. U toj predstavi đaci su sa studentima lijepili slike voćki koje su zdrave s jedne strane, a onih koje su loše s druge.

Takođe bilo je riječi i o procesu nastanka karijesa, kroz priču o slatkišima, bakterijama, kiselinama i vremenu koje je potrebno da bi nastalo ovo oboljenje. Djeca su takođe uživala u priči o mliječnim i stalnim zubima, kao i smjeni zuba. Studenti su pokazali pravilnu tehnika pranja zuba, i to na principu touch to teach (dodirni me i nauči).

Za portal stomatologija.me iz Udruženja studentata stomatologije su izjavili da su uvijek spremni za ovakve akcije i da im nije prvi put da ih organizuju. Posebno se zahvaljuju: stomatološkoj poliklinici „Dental Protection“ veledrogerijama „Nall Inetrnacional – CURAPROX“ i „Farmegra – LACALUT, DR THEISS“ koji su im obezbijedili potrebni materijal za realizaciju ove akcije. Najavljuju za petak 25.03. 2016 veliku preventivno edukativnu radionicu u medicinskoj školi.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -