NaslovnaObavještenjaMališani iz Rožaja na edukativnom času ordinacije Viodent učili o oralnoj higijeni

Mališani iz Rožaja na edukativnom času ordinacije Viodent učili o oralnoj higijeni

- Advertisement -

ROŽAJE – Mališani iz Rožaja saznali su kako se pravilno održava higijena zuba, zahvaljujući edukativnom času koji su tamošnjoj djeci održali zaposleni u lokalnoj stomatološkoj ordinaciji.

U organizaciji stomatološke ordinacije „Viodent Dacić“ spec. dr Dževdeta Dacića, za najmlađe učenike rožajske OŠ „Mustafa Pećanin“, održan je edukativni čas na temu „održavanje oralne higijene zuba“, piše portal rozajetoday.me.

Predavanje su, kako se navodi, održale dr Deniza Duraković i stomatološki asistent Dženana Nurković, koje su mališanima putem video prezentacije i praktičnim savjetima, predstavile način pravilnog održavanja zuba pod geslom „Bolje spriječiti nego liječiti“.

– Cij predavanja je da ukažemo na značaj oralnog zdravlja i najmlađe edukujemo o pravilnom održavanju zuba, pravilnoj ishrani i neophodnosti redovne posjete stomatologu kao i da prevencijom mogu da se spriječe brojna oboljenja oro-facijalnog sitema – kazala je dr Duraković.

Ona se zahvalila rukovodstvu škole koje im je izašlo u susret prilikom organizovanja predavanja i dodala da je projekat podržala švajcarska firma „Curaprox“ koja je obezbijedila poklončiće-četkicu i zubnu pastu za sve učesnike predavanja.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -