fbpx
NaslovnaZanimljivostiLjekari u Kanadi protestuju jer su im povećane plate: Traže da se...

Ljekari u Kanadi protestuju jer su im povećane plate: Traže da se novac vrati u sistem zdravstva

- Advertisement -

Ljekari u Kanadi protestuju jer su im povećali plate i traže da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem kako bi profitirali pacijenti i potplaćene kolege.

Kako javljaju mediji, više od 700 kanadskih ljekara, među kojima je 213 onih opšte prakse i 184 specijalista, potpisali su otvoreno pismo u kojem su digli glas protiv povišica koje su nedavno ispregovarala njihova udruženja.

Ljekari su se tako usprotivili bogatijim ličnim bankovnim računima, a povod tome je iskrena briga za dobrobit pacijenata i kolega.

– Povišice su time šokantnije jer su naše mnogobrojne kolege, od medicinskih sestara do ostalih zdravstvenih radnika, suočene s vrlo teškim radnim uslovima – napisali su između ostalog ljekari iz Kvebeka, najveće pokrajine u Kanadi.

U otvorenom pismu su zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem, upravo kako bi se olakšale muke drugima.

– Želja nam je da ispunimo potrebe naših pacijenata bez toga da se radnici u zdravstvu iskorišćavaju do krajnjih granica – naveli su ljekari.

Prosječna ljekarska plata u Kanadi iznosi 260.924 dolara. Riječ je o bruto iznosu iz kog valja izdvojiti poreze i troškove rada.

Izvor: mojdoktor.me

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -