NaslovnaObavještenjaLasersko plombiranje zuba

Lasersko plombiranje zuba

- Advertisement -

Veliki broj ljudi ima karijes na zubima koji ukoliko se pacijent ne javi na vrijeme, razara zubno tkivo, otvara šupljinu u zubu i dovodi do infekcije zubnog živca. Ovo može dovesti do velikih bolova, otoka i na kraju gubitka zuba. Kada se zub izvadi, žvakanje hrane je manje efikasno.

Standardna popravka podrazumijeva čišćenje karijesa pomoću rotacionih instrumenata, tzv. bušilica. Zbog toga pacijenti često odlažu popravku zuba jer im je posjeta stomatologu nešto neprijatno, stresno i ponekad bolno.

Sada, međutim, postoji mogućnost laserske obrade zuba koja se u 90 odsto slučajeva izvodi bez anestezije.

Laserski snop

Za ove tremtane koriste se takozvani tvrdi laseri, a na ovim prostorima najzastupljeniji je sistem Waterlase iPlus i Fotona Lightwalker. Pomoću njih se može popraviti zub i ukloniti karijes bez kontakta sa zubom!

Pacijenti koji su imali iskustva obrade zuba laserom govore da je laser mnogo prijatniji od zubarske bušilice, a većina njih ne žele anesteziju, navodeći da je bol neznatna ili se uopšte ne javlja.

Još jedna korist za pacijenta je to što je dentalni laser precizniji od bušilice tako da skida mnogo manje zubnog tkiva, pa su i plombe manje.

Ukoliko je karijes velik i doveo je do infekcije živca, pomoću lasera čistimo i dezinfikujemo zubnu šupljinu od bakterija. Lečenje zuba laserom je efikasnije i kraće traje, a procenat izlečenih zuba je veći nego klasičnom metodom.

Pored čišćenja karijesa i lečenje paradentoze laserom daje veoma dobre rezultate.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -