NaslovnaIntervjuIntervju – Frančesko Karano, area manager u CEFLA Group: Tek kada smo...

Intervju – Frančesko Karano, area manager u CEFLA Group: Tek kada smo 100 odsto sigurni u kvalitet počinjemo sa proizvodnjom

- Advertisement -

Sa Frančeskom Karanom, area managerom italijanske CEFLA Group, koja se između ostalog bavi proizvodnjom dentalne opreme, razgovarali smo tokom njegove posjete Crnoj Gori gdje je boravio kao predstavnik CEFLAe na seminaru. U intervjuu sa gospodinomm Karanom pročitajte sve što vas zanima o CEFLA Groupi,  njihovim stolicama i skenerima, tehnologijama proizvodnje i razvoja kao i planovima za budućnost.

Gospodine Karano, za početak da upoznamo sa Vašom kompanijom čitaoce, odnosno one koji nisu čuli za CEFLAu. Recite nam neke osnovne podatke o kompaniji.

CEFLA group je najveći evropski prozvođač stomatoloških jedinica. Riječ je o izuzetno velikoj kompaniji koja ima proizvodnju u cijelom svijetu, dok je centrala i najveći proizvodni pogon smješten u iItalijanskom gradu Imola u blizini Bolonje. CEFLA pored toga ima i veliku distributersku mrežu širom svijeta.

Kada je riječ o medicinskoj opremi, CEFLA ima veoma široku lepezu proizvoda, a ono što jvašim čitaocima može biti najzanimljivije su stomatološke stolice. Iz CEFLAinog pogona izlaze Stren Weber, Castelini, Antos i Victor. Međutim, CEFLA proizvodi i sken aparate, a MyRay i NewTom na tržištu su već prepoznati kao izuzetno kvalitetni i efikasni aparati.

Kako se u CEFLAi fokusira strategija razvoja?

CEFLA mnogo novca i rada ulaže u marketing, ali naš fokus je ipak okrenut kvalitetu proizvoda, pa se nakon istraživanja tržišta ulaže u ono što se pokaže kao razvojno najpouzdanije. Strategija razvoja sada je okrenuta ka MyRay skenerima jer su ostala tržišta stabilna. Digitalizacija je takođe uradila svoje – ukoliko niste u savremenim tokovima i ne pratite taj korak bićete na velikom gubitku. Svi stomatolozi na svijetu sada žele da imaju najsavremeniju opremu, pa smo zbog odlučili da ulažemo u razvoj i novitete.

Koje su onda glavne prednosti MyRay aparata u odnosu na slične sken i RTG aparate na tržištu?

MyRay je nova kompanija, odnosno relativno novi proizvod na tržištu dentalne opreme, ali se već sada možemo pohvaliti sa izuzetnim kvalitetom – od tehnologije proizvodnog procesa, preko sastavnih djelova do gotovog proizvoda. Osim toga, MyRay nudi veoma dobru cijenu uz odnos cijene i kvaliteta koji je više nego srazmjeran.

Zbog tih razloga MyRay godinama raste i pored ostalih brendova koji su prisutni decenijama već nalazimo svoje mjesto u ordinacijama. Ono što je važno je da su stomatolozi već prepoznali MyRay kao pouzdanog “partnera”.

Proizvodnja MyRaya je počela, kazali ste mi, prije šest-sedam godina. Kakav ste feedback dobijali od ljekara za ovako kratko vrijeme?

Italija je naše prvo tržište i prirodno je da sa tog prostora imamo najviše komentara – svi su naravno pozitivni. O njemu se razgovara i na kongresima, što takođe govori o kvalitetu ovog aparata. To je još jedan razlog zašto je MyRay važan za CEFLAu.

Ono što je takođe važno je da MyRay kao proizvod raste zajedno ca CEFLAom, kompanijom koja zaista umije da isprati sve trendove i reaguje na sva kretanja na tržištu.

Pomenuli ste tehnologiju proizvodnje kao nešto čime se posebno ponosite u CEFLAi. Recite nam, Frančesko, nešto o tome, upoznajte naše čitaoce sa načinima proizvodnje u vašim pogonima.

Da, kvalitet proizvodnje je nešto čime se jako ponosimo. Kod nas sve mora da bude savršeno – čak i prije nego što proizvodnja uopšte počne. Prije svega mi očitavamo i čak predviđamo eventualne probeleme, radimo nadogradnje, uvijek postavljamo poslednji update na proizvod i tek kada je sve završeno, to jest kada smo 100 odsto sigurni u kvalitet počinjemo sa proizvodnjom.

Osim toga, jedna od presnosti CEFLAe je to što za svaki od naših proizvoda možemo da koristimo sve one mehanizme proizvodnje koji se koriste na drugim proizvodnim linijama. Tu, naravno, mislim i na vrhunske profesionalce čiji stručni savjeti uvijek mogu biti od velike pomoći.

Da kažemo sada par riječi o Stern Weber stolicama. Često možemo čuti “Stern Weber je u dentalu ono što je Ferrari u automobilizmu”, recite nam otkud takve ocjene? Šta Stern Weber odvaja od ostatka ponude sa tog tržišta?

Mi, kao što sam rekao, imamo proizvodnju četiri različite stomatološke jedinice i svaka ima fokus koji nam je od posebnog značaja. Victor je naš brend koji proizvodimo u Kini, ali se od ostalih kineskih stolica ističe izrazitim kvalitetom i dizajnom, koji prate vrlo pristupačne cijene. Antos je, kao MayRay, takođe mladi brend, ali sa veliki portfolijom. Castelini je „classy“ proizvod koji se ističe isto takvim dizajnom i kvalitetom.

Kada govorimo o Stern Weber tu smo već na polju nasjavremenijih dostignuća. Riječ je o našem top brendu – spoju tehnologije, multimedije i dizajnerskih rešenja. Ove stolice imaju mogućnost rotacije od 90 stepeni što ljekaru omogućuje lakšu komunikaciju sa pacijentom. Stvar je upravo u tim sitnim detaljima koje ne mogu svi ni da primijete, ali Stern Weber je stolica koja ima prednosti i za stomatologe i za pacijente.

U kojem smjeru su okrenuti planovi za budućnost? Recite nam, ukoliko nije riječ o poslvonoj tajni, na čemu je sada fokus i šta možemo očekivati u narednom periodu?

Ono što vam mogu reći je da smo sada u veoma dobroj poziciji koja nam omogućava da natavimo sa razvojem – a noviteti će vjerovatno biti poznati uoči narednog IDS.

Imate li neku poruku za kraj razgovora?

Želim samo da kažem da smo mi u CEFLAi izuzetno zadovoljni što i na ovom prostoru imamo saradnike poput Tehnodentala koji na pravi način reprezentuju naše proizvode i što se stomatolozi sa ovog prostora mogu upoznati sa njima. Za nas je, kao i za same ljekare, značajno da se sa proizvodima mogu upoznati i direktno iskusiti rad sa njima.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -