NaslovnaIntervjuIntervju - Dr Paulo Malo, osnivač, predsjednik i CEO Malo Clinic, kreator...

Intervju – Dr Paulo Malo, osnivač, predsjednik i CEO Malo Clinic, kreator All-on-4® koncepta: Očekujte inovacije u bliskoj budućnosti

- Advertisement -

Beogradska kompanija Novodex u okviru svoje Implant Akademije ugostila je jednog od najvećih stručnjaka iz oblasti implantologije, inovatora sa ogromnim iskustvom i vjerovatno najopoznatijeg ljakara u oblasti implantologije, dr Paula Maloa. Za one rijetke među vama koji ne znaju o kome je riječ dovoljno je reći da je dr Malo izumitelj All-on-4® koncepta. Osim toga dr Malo je izumitelj i čuvenog Malo Clinic Mosta, Nobel Speedy implantata, kao i osnivač, predsjednik i CEO Malo Clinic koja ima 30-ak predstavništva na pet kontinenata.

Dr Malo je pristao na kratak intervju za naš portal, a velike zasluge ima upravo kompanija Novodex koja je omogućila realizaciju intervjua. U nastavku čitajte o tome šta je All-on-4® koncept, koje su njegove prednosti, kako je nastao koncept, ali i šta dr Malo misli o budućnosti implantologije i da li možemo očekivati i nove inovacije.

Iako svi koji nešto znaju o implantologiji znaju i za All-on-4® koncept, na početku nam ukratko obajsnite šta je to All-on-4® i koje su to indikacije kada se ovaj koncept koristi.

MALO CLINIC Protocol All-on-4® + MALO CLINIC most) sastoji se od potpune rekonstrukcije luka na maksilarnom ili mandibularnom nivou sa fiksiranom protezom, podržanom sa četiri imedijatno opterećena implantata (dva anteriorna aksijalna implanta, dva distalno nakošena posteriorna implanta) na mjestima gdje kost to dozvoljava.

Koje prednosti Vaš koncept pruža pacijentima i stomatolozima?

Prednosti MALO CLINIC Protocola (All-on-4® + MALO CLINIC most) uključuju kratkotrajnu oralnu rehabilitaciju (u jednoj posjeti sa minimalnom invazivnom procedurom čak i za pacijente gotovo bez volumena kosti), sa velikim stepenom pouzdanosti i zubnim funkcija (žvakanje, govor, održavanje higijene) i visokim estetskim kvalitetom; tu je i izbjegavanje bolne, skupe i rizične transplantacije kostiju.

Kako ste došli na ideju stvaranja koncepta All-on-4®? Šta Vas je podstaklo da dođete do ovog rešenja?

Ideju stvaranja koncepta All-on-4® dobio sam jer nisam bio zadovoljan opcijama (ili nedostatkom opcija) rehabilitacije za većinu pacijenata. Pacijenti koji su bili zdravi, imali dobar volumen kostiju, nisu pušili i slično, bili su kvalifikovani za rehabilitaciju. Ali ovi pacijenti su bili manjina, a ne norma! Ali šta je sa većinom pacijenata koji su imali jedan ili više ovih kriterijuma koji ih isključuje kao implantatske pacijente? Zašto i oni ne bi imali priliku da budu rehabilitovani? To je pred mene postavilo zahtjev da razvijem koncept koji bi omogućio da se prevaziđu ova ograničenja.

Ovo je jedan od trenutno najpopularnijih implantološki metoda. Kako se osjećate kao tvorac najpopularnije metode koja je vratila osmjeh desetinama hiljada zadovoljnih pacijenata?

Srećan sam što ovaj protokol obezbeđuje trenutni podsticaj za viši kvalitet života onih koji su rehabilitovani, ali nikada nisam potpuno zadovoljan… Uvijek postoji nešto što treba poboljšati.

Da li radite na unapređenju Vašeg koncepta? Da li u budućnosti možemo očekivati još neku inovaciju?

All-on-4® koncept je u stalnom razvoju i poboljšanju. U ovom konceptu uvijek postoje poboljšanja i inovacije. Uvijek smo korak ispred, tako da definitivno možete očekivati i druge inovacije u bliskoj budućnosti.

Sa estetskim zahtjevima XXI vijeka, implantologija postaje sve popularnija u svijetu, iako je riječ o relatvino skupom tretmanu. Da li, po Vašem mišljenju, možemo očekivati još veći rast tržišta implantologije?

Apsolutno. Ne smijemo zaboraviti da je više od 240 miliona ljudi širom svijeta djelimično ili potpuno bezubo, a ukupan životni vijek se povećava svake godine.

Kako Vi vidite budućnost implantologije?

Budućnost implantologije vidim kao vrijeme u kojem će oralna rehabilitacija biti od vitalne važnosti, čineći je dostupnom svima i u kojem ona neće toliko zavisiti od ekonomskog kapaciteta/dostupnosti.

Svako treba da ima priliku da ima zdrava usta kako bi povećao svoje šanse za održavanje odličnog zdravlja!

*Ovaj članak se ne smije kopirati bez prethodne dozvole redakcije portala Stomatologija.me. Fotografije su vlasništvo kompanije Novodex i ne smiju se koristiti bez prethodne dozvole.
- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -