NaslovnaIntervjuIntervju - Dental Goats: Naš cilj je razmena znanja, dobro druženje i...

Intervju – Dental Goats: Naš cilj je razmena znanja, dobro druženje i zaje*ancija

- Advertisement -

Tokom trajanja beogradskog Sajma medicine i stomatologije u pauzama za odmor i okrepljenje uz pivo pričali smo sa Sašom i Lacijem iz ekipe Dental Goats. Za one koji ne znaju, riječ je o grupi koja okuplja oko tri hiljade zubnih tehničara sa Balkana, a da li su oni najozbiljniji među neozbiljnima, ili je to pak obratno – saznaćete u kratkom intervjuu koji slijedi gdje ćemo vas upoznati sa pričom o nastanku i ciljevima grupe Dental Goats.

dental-goats1Stomatologija.me: Dakle, kada je i kako nastala grupa Dental Goats, otkud ideja za stvaranje ove grupe?

Laci: Evo ovako. Jednog dana, pre nešto manje od tri godine, sede naši drugari Mislav i Mirko, dosađuju se na Fejsu i otkriju Ahmeda al Samana, čuvenog zubnog tehničara iz Libana. Ahmed je tada na profilnoj slici imao fotografiju sebe sa nekim jarićem, a Mislav je na prvu loptu odlučio “Moram da napravim grupu gde će ovaj lik da bude glavni” i stvarno napravi grupu. Grupa se prvo zvala Lebanese Croatian dental group, pa se uključilo dosta Makedonca pa je ubacio reč Macedonian, pa Srba, pa je ubacio reč Serbian. S tim da se na primer Crnogorci tada još nisu priklučili pa nije ubačeno ime Crnogorian, ali u jednom trenutku smo se uključili mi i rešili smo da napravimo malo ozbiljniju priču, napravili smo logo i uozbiljili se. Tako da smo sada ozbiljniji i imamo čak i majice (smijeh).

Koji je cilj okupljanja, koje su aktivnosti grupe?

Laci: E tu imamo jedan problem – mi nemamo cilj (smijeh).

Sad da se malo uozbiljimo, naravno da imamo cilj. Cilj je prvenstveno razmena znanja, dobro druženje i zaje*ancija, mada bih ja voleo da je to malo ozbiljnije. Mi smo nešto kao Demaged Goods samo na balkanski način. Za sada smo uspeli da skupimo oko tri hiljade članova iz bivše Juge, ali ima i dosta tehničara iz Bugarske i okolnih zemalja.

Prvo druženje je organizovano u Zagrebu gde smo manje više koncipirali stvari, a grupa je napravljena i zamišljena tako da mi u stvari pomažemo jedni drugima, da se nađemo jedni drugima, da tako kažem. Naše aktivnosti su još uvek malo nesređene, jer iako je zamišljeno da to budu korisni saveti, edukacija i zaje*ancija, redosled je zapravo obrnut. Ja sam neki glas razuma među administratorima, ostalo su sve ludaci (smijeh).

Saša: Grupa je regionalna, okuplja tehničare i cilj je da oni malo izađu iz podruma da se vidi da su to ljudi koji imaju život i pored pravljenja zuba i gubljenja sopstvenog zdravlja u toku tog pravljenja zuba. I kao što je Laci rekao, zaje*ancija nam je prva na listi prioriteta (smijeh).

Laci: Poenta je što ja gde god prolazim kroz bivšu Jugu imam po nekoga s kim mogu da se dužim i popijem pivo, ili u slučaju bilo kakve da kažem nevolje imam na koga da se oslonim. Dakle, osim razmene znanja, mi smo tu stvarno da pomažemo jedni drugima

Postoje li neke aktivnosti koje drže ravnotežu?

Saša: Naravno. Šalu na stranu, ali mi okupljamo veliki broj zubnih tehničara iz regiona i tu ima jako ozbiljnih stručnjaka. Sada u Beogradu slijedi Competence in Esthetics u organizaciji Ivoclara čiji ćemo biti sastavni deo i imati svoj štand. Tu ćemo, sasvim prirodno, organizovati i jedan Goat party, pa i ovim putem pozivamo sve članove da dođu u Beograd.

Kako se postaje članom grupe, postoji li inicijacija ili neki posebni uslov?

Saša: Učlanjenje je pro forme – potrebno je da budeš dovoljno lud i stekao si sva prava da postaneš deo grupe (smijeh). Šalu na stranu, ali mi se trudimo i da malo uozbiljimo priču, pokušaćemo da napravimo kursve da napravimo jednu razmenu znanja i iskustava, a velika nam je i satisfakcija što ćemo biti deo te Ivoclarove priče na Competenceu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -