fbpx
NaslovnaIntervjuIntervju – Davide Demuro, menadžer prodaje u Renfertu: U digitalnom svijetu manuelni...

Intervju – Davide Demuro, menadžer prodaje u Renfertu: U digitalnom svijetu manuelni rad je izuzetno važan

- Advertisement -

Tokom trajanja seminara u organizaciji kompanije Tehnodental razgovarali smo sa predstavnikom Renferta, Davidom Demurom koji je za naš portal otkrio neke detalje o budućem razvoju kompanije i pružio nam uvid u mogućnosti manuelnog rada u digitalnom svijetu današnjice.

Gospodine Demuro, upoznajte nas na početku sa kompanijom Renfert.

Renfert je porodična kompanija sa centralom u Hilcingenu u Njemačkoj, gdje je smještena i proizvodnja. Imamo svoje predstavništva na svim kontinntima u 101 zemlji svijeta, jer je naš cilj da budemo bliže klijentima. Iz tog razloga se naši predstavnici uvijek rado odazivaju na pozive da prisustvuju ovakvim događajima.

Kada je riječ o proizvodnji, najviše smo fokusirani na proizvodnju opreme za zubotehničke laboratorije, a sve radimo pod motom „Making work easy“ jer zaista pokušavamo da olakšamo rad i život dentalnih tehničara.

Na koji način Vaša oprema olakšava rad dentalnim tehničarima?

Mi se uvijek trudimo da pojednostavimo proizvode i rukovanje njima. Tako na primjer mijenjanje motora u našim aparatima možete uraditi samostalno u laboratoriji, bez potrebe da ga šaljete u predstavništvo. Osim toga, svi naši proizvodi poznati su po kvalitetu i garanciji od tri godine na svaki prozvod.

Koji su ključni proizvodi Renferta? Da li bi ste mogli izdvojiti nešto iz portfolia vaše kompanije?

Ono po čemu smo najpoznatiji su pjeskarnici, u pripremi za intervju smo pominjali i naše usisnike, a tu su i vrhunski materijali poput voskova. Nedavno smo u saradnji sa čuvenim dentalni tehničarom iz Španije Augustom Pogeirom proizveli vosak koji smo predestavili na ovogodišnjem IDS-u, a ne smijemo zaboraviti da pomenemo i naše visoko kvalitetne četkice za keramiku.

Osim toga, u kompaniji obrazovanje i edukaciju smatramo osnovom razvoja pa stoga imamo i centar posvećen edukaciji. Naravno, organizujemo i veliki broj radionica i kurseva.

Koje su prednosti Renfertovih prizvoda? Zašto bi se dentalni tehničari odlučili za vaš, a ne neki drugi, sličan proizvod na tržištu? Da li vas odvaja materijal, tehnologija, tehnika rada – šta vas odvaja od konkurencije?

Ono što nas je uvijek činilo posebno ponosnima jek valitet naših proizvoda, a tu je i jednostavnost naših proizvoda kada je riječ o upotrebi i održavanju. Osim toga, naše proizode kreiraju upravo dentalni tehničari što ih čini posebno prilagodljivim.

S obzirom da su stomatologija i zubna tehnika gotovo u potpunosti digitalizovane, da li imate problema sa plasmanom proizvoda za manuelnu upotrebu? Kako se Renfert snalazi u svijetu digitala?

Da, u pravu ste, svijet dentala jeste digitalizovan, ali naši proizvodi su potrebni kako bi unaprijedili digitalni rad. Na priimjer, potrebni su naši sprejevi za skeniranje, aparati za pravljenje mase za modele, pjeskarnici koji se koriste nakon mašinske obrade, tu su i usisnici za milling mašine koji direktno komuniciraju sa tim aparatima…

Osim toga, na IDS-u smo predstavili novi mikroskop koji, osim primarne upotrebe u radu, može da se koristi kao komunikacioni aparat – dok radite na njemu uživo možete praviti fotografije i video snimke koje direktno možete slati stomatologu i dokumentovati vaš rad.

U nedavnom razgovoru sa nekoliko mladih stručnjaka sugestovano mi je da su mikroskopi budućnost stomatologije. Kako Vi gledate na to?

U budućnosti će se mikroskopi koristiti sve više i više. Zato smo i naš novi mikroskop napravili tako da vidite dublje, ne samo jasnije. Mislim da će upotreba mikroskopa u budućnosti biti značajno povećana.

Kako u Renfertu gledate na budućnost? Na čemu je sada stavljen fokus?

Trenutno radimo na nekoliko projekata, među kojima se izdvaja priozvodnja za aparata za stomatološke klinike što će biti naš fokus u budućnosti. Mi već proizvodimo određne aparate za klinike, ali riječ je o proizvodnji za druge kompanije. Stoga od nas u budućnosti možete očlekivati više proizvoda za stomatologe.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -