fbpx
NaslovnaIntervjuIntervju – Damir Ištvančić: Preporuke korisnika najboje govore o digitalizaciji i skenerima

Intervju – Damir Ištvančić: Preporuke korisnika najboje govore o digitalizaciji i skenerima

- Advertisement -

Sa Damirom Ištvančićem smo razgvarali o novim NeWay skenerima za dentalnu tehniku. Riječ je o poslednjim tehnološkim rešenjima koja pružaju veliku brzinu i preciznost. Sve o ovom skeneru možete saznati u intervjuu koji slijedi.

Recite nam Damire koja je namjena novog NeWay skenera?

Namjena NeWaya je rad u laboratrijskim uvjetima. Riječ je o unaprijeđenom sistemu provjerenih skenera, deLux i Smart s tim da je New Waye ubrzan, unaprijeđen i dizajniran da bude kvalitetniji, ali bez obzira na to prihvatljivija mu je i cijena.

Kažete da je ubrzan. Kojom brzinom radi ovaj skener i da li ta brzina ide na uštrb preciznosti? Da li su brzina i preciznost kod njega obrnuto proporcionalni?

Kada govorimo o njegovog brzini moramo naglasiti da je to trenutno jedan od najbržih skenera u denatalnoj branši. Sa druge strane preciznost mu uopšte ne nedostaje, pa NeWay skenira profil za oko 10 sekundi sa preciznošću manjom od pet mikorna.

Da li je NeWay skener namijenjen za širu upotrebu ili je njegova upotreba segmentirana?

Ovaj skener predviđen je za rad u laboratorijama dentalne tehnike, i to za skeniranje radnih modela i otisaka. Namjena mu je za brzo i kvalitetno skeniranje.

Koje bi bile osnovne prednosti NeWay skenera u odnosu na ostale skenere iste namjene na tržištu?

Njegove glavne odlike, odnosno one koje ga odvajaju od konkurencije su intuitivan softver, skener je vrlo jednostavan za korištenje, tu je i ogrmna brzina skeniranja, velika preciznost i naravno dizajn koji ni malo ne zaostaje za konkurencijom.

Od kada je ovaj skener na tržištu? Da li ste za to vrijeme uspjeli da dobijete neki feedback od korisnika?

NeWay je na tržištu je od marta prošle godine i mogu reći da je potražnja za njim jako dobra. Iako je to kratko vremensko razdbolje, za to kratko vrijeme veliki broj ovih strojeva je već instaliran i odavno je u radu. Imamo odličan feedback od klijenata koji su više nego zadovoljni, pa očekujemo i da će i potražnja za njim porasti – te preporuke od korisnika zapravo najbolje govore o njegovoj kvaliteti.

Kakve su tehničke karakteristike ovog skenera?

NeWay ima pet osovina, a važnpo je napomenuti da koristi fajlove koji su kompatibilni sa svim strojevima na tržištu, dakle može raditi u STL, OBJ, OFF, PLY fajlu. Kazali smo već da mu je preciznost izuzetna, a uz to dolazi i visoka rezolucija u boji, 3D miš…

Gdje se sve može naći ovaj skener? Ima li ga u regionu.

U Hrvatskoj je odavno prisutan, sada ga preko Medical Queena imamo i u Srbiji, a očekuje se ubrzo i u Crnoj Gori gdje je predstavljen na Drugom kongresu Stomatologa Crne Gore.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -