fbpx
NaslovnaIntervjuIDS 2017 – Miradin Lolović, stomatolog: Informatička basic znanja više nisu dovoljna

IDS 2017 – Miradin Lolović, stomatolog: Informatička basic znanja više nisu dovoljna

- Advertisement -

Nakon Tehno Dentala i javljanja Dejana Jelenkovića, svoje utiske sa IDS 2017 prenio nam je i crnogorski stomatolog Miradin Lolović. Ni on nije krio oduševljenje sveukupnim napretkom koji nudi digitalizacija pa, prema njegovom mišljenju, stomatologija i zubna tehnika sada dobijaju drugu dimenziju.

Ono što je Lolović zapazio i prenio kao osnovni utisak je zatvaranje kruga digitalizacije koji ide u smjeru potpuno kompjuterizovanog sistema rada.

– Proces digitalizacije je počeo sa zubotehničkim laboratorijama, dok se od ove godine polako širi i u kliničku stomatologiju. Pojavom 3D dijagnostičkih aparata, intraoralnih skenera kao i 3D printera današnja stomatologija već dobija drugu dimenziju, odnosno gotovo potpunu digitalizaciju – smatra on.

Ovaj stručnjak, nakon posjete ovogodišnjem IDS-u, zaključio je i kako dodatna edukacija u stvijetu dentala nikad nije bila potrebnija.

– Kada pogledate sva dostignuća u stomatologiji i zubnoj tehnici koja idu od najnovijih materijala, preko tehnika rada do savremenih komputerskih sistema, zaključak bi bio da je edukacija ključ uspjeha. Nakon svega viđenog tokom trajanja ovogodišnjeg IDS-a moj utisak kao i poruka svim kolegama je da nam informatička basic znanja više nisu dovoljna – zaključio je Lolović

Kako je dodao, ono što kod njega budi posebni  optimizam je i činjenica da je na IDS 2017 bio prisutan i veliki broj stručnjka i distributera iz cijelog regiona.

– Ipak, ono što me posebno raduje je prisustvo crnogorskih stručnjaka čime stavljamo do znanja da pratimo sve najnovije trednove u oblastima stomatologije i zubne tehnike, što kod mene budi vjeru u svijetlu budućnost dentala u Crnoj Gori i regionu – saopštio je on na kraju.

Očekujte još izvještaja sa IDS 2017 na portalu Stomatologija.me

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -