fbpx
NaslovnaEdukacijaHager & Werken na AD Momentu: Laseri u liječenju mliječne denticije

Hager & Werken na AD Momentu: Laseri u liječenju mliječne denticije

- Advertisement -

Tokom trajanja AD Momenta u Zadru, kompanija Hager & Werken će 13. maja organizovati radni kurs o upotrebi lasera u pedodonciji.

Predavač na kursu će biti Elizabeta Gjorgievska, a polaznicima će predstaviti opcije minimalno invazivnog pristupa u tremanima mliječnih zuba.

– Predavanje će se fokusirati na na izvedbu LaserHF jedinice, koja se sastoji od dvije diode lasera sa različitim talasnim dužinama – saopštio je organizator.

Dodaje se i da sposobnost izvođenja manje invazivne procedure uz veću veću udobnost pacijenta čini lasersku dentalnu medicinu zanimljivom svakom pedodontistu.

Navedeni laser se često koristi u endodonciji prilikom čišćenja kanala, a upotrebljava se u pulpotomiji mliječnih zuba. Laser se koristi i za ublažavanje bolova, odstranjivanje mikroorganizama na mekim tkivima i teško dostupnim mjestima bez oštećenje okolnih tkiva. Osim toga, koristi se i u hirurgiji.

Korišćenje ovih lasera koje će u kliničnom liječenju biće prezentovano kroz teoriju i kliničke slučajeve, zbog minimalnih intervencija je od najveće važnosti u liječenju djece.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -