fbpx
NaslovnaZanimljivostiEvo zašto Reinast četkica za zube košta 3.200 eura

Evo zašto Reinast četkica za zube košta 3.200 eura

- Advertisement -

DIZELDORF – Četkicu za zube uvijek biramo tako da bude što kvalitetnija, ali ako imate nekoliko hiljada eura viška postoje modeli koje spadaju u kategoriju luksuznog pribora za ličnu higijenu. 

lux cetkice2Za većinu ljudi četkica za zube nije ništa više od običnog predmeta za svakodnevnu upotrebu. Košta svega nekoliko eura, a i trebalo bi je redovno mijenjati. Međutim, vlasnici Reinast četkice za zube mogli bi da je zadrže malo duže. Tijelo četkice od punog titanijuma, proizvedeno je uz poštovanje veoma visokih standarda kvaliteta, dok je glava četkice zamjenjiva. Ovaj luksuzni predmet prodaje se po cijeni od 3.200 eura. Tokom prethodne godine ova četkica njemačke proizvodnje učvrstila je pozicije prvenstveno na tržištima Bliskog Istoka, a sada se može kupiti preko interneta u bilo kom dijelu svijeta.

Kreatori ovog proizvoda imali su za cilj stvaranje četkice za zube koja “spaja izuzetnu funkcionalnost sa dizajnom koji nadilazi protok vremena i prolazne trendove”. Prva na svijetu, vječita četkica za zube, predstavlja luksuzni pribor za ličnu higijenu, a može biti i eksluzivan poklon, navodi proizvođač Reinast.

Ova četkica za zube, na čijem razvoju su bili angažovani inženjeri i stomatolozi, načinjena je od titanijuma i teži 74 grama. Prevučena je antibakterijskim spoljnim slojem, koji sprečava taloženje bakterija na najosjetljivijem mjestu, na spoju tijela i glave četkice. Pošto se nekim korisnicima osjećaj titanijuma u ustima može učiniti neobičnim, proizvođači su kreirali posebne navlake, koje su, kao i četkice, dostupne u više boja. Četkica po želji može biti personalizovana gravurom sa inicijalima, datumom, porodičnim grbom, logotipom kompanije ili posvetom.

Ideja koja je dovela do stvaranja drugačije četkice za zube rođena je 2006. i nastala je iz želje da se dašak luksuza unese u uvaj svakodnevni predmet. Proizvod je razvijan šest godina i njegova konačna verzija predstavljena je tržištu tokom 2012.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -