fbpx
NaslovnaSavjetiDr Martina Sudar: Lasersko liječenje parodontoze

Dr Martina Sudar: Lasersko liječenje parodontoze

- Advertisement -

Dobar stomatolog nije neko ko se brine samo o vašim zubima, jer zdravi zubi su važni za zdravlje cijelog organizma. Tako ima i bolesti poput parodontoze sa jako balgim simptomima da pacijent ni ne zna da je ima. Najčćešće kreće krvarenjem desni i može dovesti do ispadanja zuba, ali i do kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa.

Zato se za zdravlje zuba treba savjetovati od malih nogu, jer je naviku brige o zubima važno usaditi od samog početka. Djecu je s toga najbolje dovesti kad im niknu prvi zubi da se naviknu na preglede i da im se na taj način strah od zubara nikada ne pojavi.

Oralno zdravlje ima uticaj na zdravlje čitavog organizma

Dobra vijest, kada govorimo o parodontozi je da se ona može zaustaviti i držati pod kontrolom. U tome veliku ulogu igra savremeni bezbolni tretman laserom.

Laser u stomatologiji danas ima veoma široku primjenu. U liječenju parodontoze, uz klasične tretmane liječenja, laser je pokazao izvrne rezultate u zaustavljanju daljeg povlačenja kosti i saniranja upale. Pri laserskom tretmanu mi sa tankim nastavcima ulazimo u parodontni džep gdje laserski zrak eliminiše bakterije iz tog džepa. Time smanjujenmo upalu i omogućavamo brže cijeljenje.

Najvažnije je prepoznati simptome na vrijeme i raditi redovne stomatološke preglede kako bi stomatolog mogao utvrditi da li je prisutan parodontitis i kako bi smo na vrijeme počeli sa njegovim liječenjem.

Nemojte dozvoliti da vam krvarenje desni, neprijatan zadah i klimavost zuba smanji kavlitet života.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -