NaslovnaSavjetiDr Ivan Marković: Digitalizacija stomatoloških usluga je neminovnost

Dr Ivan Marković: Digitalizacija stomatoloških usluga je neminovnost

- Advertisement -

PODGORICA – Upotreba savremenih tehnologija poput CAD/CAM sistema u stomatološkim ordinacijama i zubno-tehničkim laboratorijama postaje neminovnost, kazao je u razgovoru za portal Stomatologija.me Dr. Ivan Marković, stručni saradnik u kompaniji Tehno Dental.

ivan markovic
Dr. Ivan Marković

Naime, Tehno Dental između ostalih stomatoloških uređaja i opreme distribuira i CAD/CAM sisteme, a kako kaže dr Marković i u Crnoj Gori sazrijeva svijest o neophodnosti praćenja savremenih trendova u toj oblasti medicine.

– Sistemi za dizajniranje i izradu zubnih nadoknada uz pomoć računara koje distribuira Tehno Dental već nalaze primjenu u crnogorskim stomatološkim ordinacijama i zubotehničkim laboratorijama – objašnjava Marković.

On dodaje da je upotreba CAD/CAM sistema jedna od stepenica na putu potpune digitalizacije stomatoloških usluga koja nas čeka u budućnosti.

prezentacija3
Sa prezentacije kompanije Tehno Dental

– To je ako govorimo o protetskim nadoknadama izvjesna budućnost i dominantan pravac razvoja – tvrdi Marković.

Da bi CAD/CAM tehnologija postala široko upotrebljavana potrebno je, kako kaže naš sagovornik, zaokružiti sistem stomatolozi-tehničari.

– Dakle, ako zubni tehničari posjeduju uređaje za projektovanje i izradu, potrebno je da od stomatologa dobiju 3D skenirani snimak usta pacijenta – objašnjava Marković.

On kaže da će Tehno Dental vođen misijom širenja svijesti o važnosti upotrebe novih uređaja u narednim mjesecima organizovati promociju 3D skenera za stomatologe.

Kvalitet, renome, usluga

Tehno Dental osim CAD/CAM sistemima snabdijeva ordinacije i laboratorije širom Crne Gore svim vrstama savremenih uređaja i potrošnih materijala.

Da bi stomatološka usluga bila pouzdana osim stručnosti stomatologa podjdnako je važno da uređaji i materijali budu garantovani kvalitetni, tj. da su ih proizveli renomirani svjetski brendovi, zaključuje dr Marković.

Leave a Reply

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -