NaslovnaZanimljivostiDnevne novine o našem portalu: Biznis direktorijum za mrežu ordinacija

Dnevne novine o našem portalu: Biznis direktorijum za mrežu ordinacija

- Advertisement -

PODGORICA – Startup Stomatologija.me pokrenut je prije sedam mjeseci sa ciljem da na jednom mjestu predstavi ponudu usluga stomatoloških ordinacija u Crnoj Gori, informiše o aktuelnim dešavanjima i svjetskim trendovima u ovoj oblasti i edukuje o specifičnostima oralnog zdravlja.

stommeVlasnik ovog startupa je preduzeće Gondor iz Podgorice koje se bavi pružanjem marketinških usluga, a čiji osnivač i izvršni direktor Miloš Novaković je inicijator ove ideje.

Prema njegovim riječima, razlog za pokretanje ovog servisa bio je potencijal za umrežavanje i objedinjavanje velikog broja subjekata po cijeni koja bi im bila prihvatljiva i po kojoj bi mogli da obezbijede mnogo više kvaliteta nego da samostalno nastupaju.

– U Crnoj Gori postoji više od 360 stomatoloških ordinacija, a čak ni u regionu ne postoji toliko specijalizovan portal koji promoviše prevenciju i zaštitu oralnog zdravlja. Kombinacijom biznis direktorijuma i zamisli o izradi internet stranice nastala je i ideja da se napravi mjesto na kojem bi bila predstavljena ukupna ponuda, ali i omogućeno građanima da čitaju članke vezane za stomatologiju – naglasio je Novaković.

Kada je riječ o zaradi, ovaj startup je ostvaruje kroz nekoliko kanala.

– Prvi način zarade je članarina koju plaćaju ordinacije, koju je moguće ugovoriti na mjesečnom ili godišnjem nivou. Drugi način je, budući da smo i medijski sajt, klasično reklamiranje, putem banera. Pored toga, kod nas se oglašavaju prodavci i distributeri stomatološke opreme u veleprodaji, a uskoro će prostor za promociju dobiti i zastupnici zubne tehnike – precizirao je sagovornik DN, najavivši da će uskoro postojati i posebne kartice za korisnike njihovih usluga.

Šestoro zaposlenih razvija startup

Da bi se startup Stomatologija.me razvijao uz punu tehničku, dizajnersku i stručnu podršku, te da bi imao vezu sa Univerzitetom i stomatolozima angažovano je šest zaposlenih. Kada je tražio načine kako da realizuje zamisao koju je imao sagovornik DN naglasio je da u početku nije bilo jednostavno objasniti stomatološkim ordinacijama koje su već imale svoje sajtove kakve su prednosti ovakvog oglašavanja, no one su ih vrlo brzo uvidjele, zahvaljujući čemu od početka broj onih sa kojima sarađuju neprestano raste.

– Od kraja septembra do danas stigli su nam zahtjevi još deset ordinacija da i njihove prezentacije uvrstimo na ovaj sajt. U dijelu sajta namijenjenom za to ordinacije dobijaju prezentaciju koja je univerzalna i po istoj cijeni za sve, dok se dodatno možemo dogovarati o oglašavanju, intervjuima i PR komunikaciji – kazao je Novaković.

Pomoć u komunikaciji i SEO

Komunikacija s potencijalnim klijentima nije jedini segment u okviru kojeg se odvija saradnja između stomatoloških ordinacija i angažovanih u razvoju ovog startupa.

– Pomažemo ordinacijama u oblasti promocije i odnosa s javnošću, ali im omogućavamo da pravovremeno saznaju sve informacije o promjenama propisa i regulative, a na putu smo i da uspostavimo saradnju sa Ministarstvom zdravlja vezano za dentalni turizam koji je u perspektivi i za koji sa svih strana postoji interesovanje – pojasnio je Novaković.

Jedna od prednosti koju ovaj startup omogućava ordinacijama je jak SEO, odnosno optimizacija u internet pretrazi zahvaljujući kojoj se rezultat pojavi među prvima nakon unošenja pojma u pretraživač.

Ana Nives Radović

Izvor: Dnevne novine

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -