NaslovnaSavjetiCrnogorski studenti na kongresu u Ljubljani

Crnogorski studenti na kongresu u Ljubljani

- Advertisement -

LJUBLJANA – Osam studenata sa poslednje godine sa studijskog programa stomatologije Medicinskog fakulteta u Podgorici provelo je pet dana u Ljubljani, na Kongresu studenata stomatologije, kazala je našem portalu jJelena Radunović jedan od učesnica skupa, studentkinja pete godine.

– Bilo je zaista divno, Slovenci su bili izvanredni domacini, sve je bilo savršeno isplanirano. Prisustvovali su studenti sa svih strana svijeta. Svake večeri imali smo organizovana druženja, a poslednjeg dana smo svi zajedno isli na Bled. Stekli smo korisna, nova znanja iz savremenih oblasti stomatologije, dijelom na predavanjima, dijelom na vježbama, gdje su se obrađivale teme tipa izolacije, 3D dijagnostike u ortodonciji, bruksizma, mehanicke preparacije kanala, uzimanja otisaka adicionim silikonima, izrada kompozitnih vinira, minimalno invazivne nadoknade izgubljenog zuba, sivenja, bijeljenja, i slično – prenijela nam je dio utisaka.

Prisustvovanje skupovima poput ovih u Ljubljani naša sagovornica toplo preporučuje svim mlađim kolegama.

– Studenti su mogli praktično da rade, a teme su bile: izolacija, mehanička preparacija kanala, kliničke indikacije za uzimanje otiska silikonom, kako napraviti kompozitne vinire, moderne tehnike u protetici, cementiranje kompozitnim cementima, šivenje, bijeljenje zuba, minimalno invazivna metoda zamjene nedostajućeg zuba. Svako veče je bilo organizovano druženje i upoznavanje sa ostalim kolegama – zaključila je ona.

Portal Stomatologija.me nastaviće da prati aktivnosti naših mladih stomatologa i da o tome redovno izvještava.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -