NaslovnaEdukacijaCrnogorski stručnjaci na obuci za Stern Weber i Myray u Cefla grupi

Crnogorski stručnjaci na obuci za Stern Weber i Myray u Cefla grupi

- Advertisement -

Sa razvojem stomatoloških tehnika i tehnoloških dostignuća iz ove oblasti javlja se i potreba za stalnim usavršavanjem i edukacijom. Da naši stručnjaci prate savremene trendove dokazali su i u podgoričkoj kompaniji “Tehno  Dental” koja se bavi distribucijom potrošnog materijala, isporukom i servisiranjem stomatološke opreme, čiji su predstavnici bili na četvorodnevnim intenzivnim treninzima u  Cefla grupi u Imoli. Bologna, gdje su stekli nova znanja o renomiranoj opremi “Stern Weber” stomatološkim mašinama i “Myray” radiološko dijagnostičkim aparatima. A, upravo zahvaljujući ovoj obuci oni su postali jedini ovlašćeni distributeri i serviseri pomenutih aparata.

tehno-dental7Kako nam je kazao dr Ivan Marković, izvršni direktor “Tehno Dentala”, riječ je o tehnološki izuzetno sofisticiranim aparatima sa patentiranim rešenjima povezivanja mašine i kompjutera unutar iste. Akcenat je, takođe, na samom dizajnu koji je prilagođen stomatologu (sva tehnologija na dohvat ruke) i pacijentu (udobnost i osjećaj sigurnosti). Dodao je i da bi se njihova isporuka u Crnu Goru mogla očekivati u decembru.

– Obuka je organizovana u sjedištu Cefla grupe koja je vlasnik ovih brendova. Riječ je o standardnoj proceduri  basic obuke za montiranje i servis. Međutim, napomenuo bih da je to samo početak te da ćemo mi u “Tehno Dentalu” nastaviti sa edukacijom u vezi sa radom na ovim aparatima i njihovom servisiranju – poručio je dr  Marković u razgovoru za portal Stomatologija.me.

Obuka, kako je naveo, obuhvata obilazak i proizvodnih pogona gdje su se on i kolege iz cijelog svijeta uvjerili u poštovanje najviših standarda kada je riječ o proizvodnji ovih brendova.

– Prošli smo cijeli proizvodni krug od proizvodnje djelova do njihovog sklapanja i montiranja. Iako su “Stern Weber” i “Myray” u svijetu stomatologije prepoznati kao proizvodi vrhunskog kvaliteta, pogled na način njihove proizvodnje baca novo svjetlo na nešto što se zove poštovanje standarda – kazao je dr Marković.

Cefla grupa u svojoj ponudi ima i proizvode “Anthos”, “Castelini”, ali “Stern Weber” ističu kao svoj premium brend čija proizvodnja je počela još prije 90 godina. Kod naših stomatologa postoji svijest o tome da kontinuirano treba ulagati u opremu i pratiti svjetske standarde tako da i pored nešto jačih cijena oprema “Stern Weber” nalazi svoje kupce. Veoma je važno još jednom napomenuti i da je “Tehno Dental” ekskluzivni distributer i serviser za “Stern Weber” stomatološke mašine.

Kako je na obuci bilo predstavnika iz cijelog svijeta, u “Tehno Dentalu” su razmijenili značajna iskustva sa kolegama iz Danske, Engleske, Filipina, Kine…

– I sa te strane smo veoma zadovoljni ovom posjetom. Kolege sa kojima smo bili na obuci rade već dugo rade sa “Stern Weberom” i dali su nam veoma korisne inpute kada je riječ o radu sa ovom opremom i njenim servisom. Većina njih je iz velikih kompanija koje isporučuju opremu raznih brendova pored “Stern Weber”  stolica i imali su samo jednu poruku “Stern is the best” – kazao je dr Marković.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -