NaslovnaEdukacijaCrnogorski stomatolozi u posjeti Planmeci

Crnogorski stomatolozi u posjeti Planmeci

- Advertisement -

U organizaciji finske kompanije Planmeca i crnogorske distributerske firme RSV Farmacija nekoliko crnogorskih stomatologa bilo je u posjeti ovoj velikoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom stomatološke opreme. Utiske sa posjete nam je prenio generalni direktor RSV Farmacije Filip Redičević.

rsv-farmacija1Kako je Filip kazao u razgvovoru za portal Stomatologija.me, posjetu je platila upravo Planmeca, a bila je podijeljena u nekoliko segmenata i uključivala je posjetu proizvodnim pogonima Planmece kao i predavanja o novim dostignućima i prezentacije najsavremenijih tehnoloških rešenja kompanije.

– Već prvog dana bili smo u Planmecinom proizvodnom pogonu gdje smo vidjeli kako nastaje jedna njihova stolica – od samog početka proizvodnje do sklapanja. Tu smo na licu mjesta vidjeli kako se sklapaju stolice koje se izrađuju samo po narudžbini, a imaju nevjerovatnih 500-600 varijacija – kazao je Radičević, dodajuči da je nakon toga uslijedila posjeta proizvodnim pogonima rendgen i 2D i 3D otropana.

Ono što je naglasio kao posebno značajan dio posjete je predavanje na kojem su im predstavljeni novi patenti Planmece, i ukazano nan prednosti najnovijih terhnologija.

– U isto vrijeme dobili smo i značajne inpute o tome kako na najbolji načlin koristiti savremena tehnološka dostignuća iz oblasti stomatologije – poručio je on.

Na kraju prvog dana posjete dobili su i neke naznake o tome sa čime će Planmeca izaći na predstjećem sajmu u Kelnu, najvećem dogoađaju u svijetu stomatologije. Za portal Stomatolgija.me, Filip je otkrio i da Planmeca uskoro kreće sa isporukom 3D printera.

Drugog dana uslijeila je prezentacija softvera za takozvani smile designe.

rsv-farmacija2Filip nam je prenio i utiske stomatologa koji su, kako kaže, bili oduševljeni jer su „iz porve ruke vidjeli vidjeli kako sve funkcioniše u jednoj tako velikoj kompaniji“. Posebno je naglasio i gostoprimstvo domaćina iz Planmece kazavši da su svakodnevno imali kontakte sa top menadžerima kompanije koji su im se, i pored obaveza, pridruživali na ručku.

On je kazao kako je njemu ovo već treći put da sa sobom vodi stomatologe u posjetu Planmeci otvorivši im mogućnost da saznaju novitete iz polja savremene stomatologije.

Na pitanje da li planiraju još nekih sličnih aktivnopsti Filip je kazao da RSV Farmacija ima u planu organizovanje seminara i predavanja u inostranmstvu.

– Kako smo mi pioniri edukacije stomatologa u Crnoj Gori, nastavićemo sa aktivnostima organizovanja kurseva i predavanja u Crnoj Gori, ali sada nam je u planu i da proširimo djelovanje, pa za naredni period planiramo predavanja u inostranstvu na koja bismo vodili crnogorske stomatologe.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -