NaslovnaZanimljivostiBum estetske stomatologije: Projekcija na 22 milijarde eura do 2020.

Bum estetske stomatologije: Projekcija na 22 milijarde eura do 2020.

- Advertisement -

PUNA (INDIJA) – Prema novom izvještaju kompanije MarketsandMarkets u kojem se istraživalo globalno tržište estetske stomatologije ta industrija će rasti po složenenoj godišnjoj stopi (CAGR) od 6,8 ​​posto u periodu 2015. – 2020. i do 2020. godine dostići vrijednost višu od 22 milijarde eura. Izvještaj govori o ključnim pokretačima biznisa, preprekama i izazovima, kao i mogućnostima za ovo tržište.

Prema MarketsandMarkets, rast na ovom tržištu može se pripisati kombinaciji širenja srednje klase stanovništva i povećanja raspoloživog dohotka. Takođe u zemljama u razvoju, raste svijest potrošača o značaju estetske stomatologije, a primjetno je i povećanje obima dentalnog turizma na tržištima u razvoju.

dental

Zahvaljujući intenziviranom fokusu na tehnološke inovacije i rastućem trendu istraživanja i razvoja investicija, različiti novi proizvodi, poput dentalnih implantata i opreme, pokrenuli su tržište estetske stomatologije i očekuje se da će pokrenuti dalji rast ukupnog tržišta. Međutim, nedostatak osiguranja za estetsku stomatologiju i visoki troškovi stomatoloških uređaja za snimanje su faktori koji će donekle ograničiti rast ovog tržišta u određenoj mjeri.

U 2014. godini, stomatološki tehnološki uređaji i oprema činili su najveći udio na tržištu estetske stomatologije. To je uglavnom zbog široke primjene stomatološke opreme i sistema u raznim stomatološkim zahvatima. Rastuća upotreba CAD/CAM sistema za izardu proteza, krunica, navlaka, mostova, i umetaka za kozmetičke stomatološke tretmane takođe je doprinijela visokoj vrijednosti ovog tržišta.

Kada je riječ o regionalnim razlikama na globalnom tržištu estetske stomatologije, MarketsandMarkets napominje da su faktori poput prisustva velikog broja stomatoloških proizvođača, povećanja svijesti među potrošačima, kao i napredak u stomatološkoj tehnologiji doveli do jake reakcije Evrope i Sjeverne Amerike na ovom tržištu. Međutim, u azijsko-pacifičkom regionu se očekuje rast po najvišim CAGR stopama, zahvaljujući brzom razvoju zdravstvene infrastrukture, povećanju prihoda po glavi stanovnika, rastu procenta srednje klase stanovništva, kao i rastu dentalnog turizma u zemljama u razvoju u ovoj regiji.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -