fbpx
NaslovnaEdukacijaBudite dio Sinergije 1.0: Od saradnje, preko drugarstva do sinergije…

Budite dio Sinergije 1.0: Od saradnje, preko drugarstva do sinergije…

- Advertisement -

17. Kongres stomatologa Srbije koji će se održati od 27. do 29. septembra u Sava centru posjetiocima će dati priliku i da se priključe i postkongresnom simpozijumu Sinergija 1.0. O Sinergiji, njenim cljevima i Udruženju koje stoji iza nje razgovarali smo sa dr Igorom Ristićem i zt Sašom Bulićem.

– Sinergija je nastala kao posledica saradnje, druženja četvoro kolega, saradnika i prijatelja. Doc. dr Miodrag Šćepanović, zt Laslo Svoboda, dr Igor Ristić i zt Saša Bulić su osnivači Udruženja za estetsku stomatologiju Srbije. Postkongresni simpozijum Sinergija 1.0 će se održati upravo u organiziciji Udruženja za estetsku stomatologiju Srbije i Komore stomatologa Srbije – kazao je dr Ristić na početku razgovora.

Udruženje za estetsku stomatologiju Srbije (UESS), je osnovano u maju 2018. godine, i zamišljeno je kao profesionalno udruženje koje okuplja stomatologe, stomatološke asistente  i zubne tehničare.

– Posvećeni smo promociji modernih principa i načina rada u savremenoj estetskoj stomatologiji. Verujemo da su kontinuirani razvoj, implementiranje inovacija, dobra saradnja i deljenje znanja siguran put ka uspehu. Poznavanje svakog koraka u procesu našeg rada, upućuje nas na razmišljanje i konstantnu kontrolu kavaliteta. Na taj način, stvaraju se uslovi da krajnji rezultat bude upravo onakav, kakav želimo, a ujedno i najbolji koji možemo dobiti. Biti upoznat sa proizvodnim procesom sledećeg u nizu, podstaći će nas da se zapitamo, da li je to što dajemo najbolje, ili može i bolje. Na taj način vratiće nam se još bolji proizvod – objasnio je dr Ristić.

Ciljevi Udruženja za estetsku stomatologiju Srbije

UESS je platforma za razmenu ideja, znanja i veština čiji je cilj “da najbolje svetske prakse i procedure budu dostpune našim kolegama kroz zajedničke forume, obuke i događaje”.

– Kroz saradnju sa svetskim udruženjima estetske stomatologije, prestižnim obrazovnim institucijama, kompanijama i vodećim stručnjacima obezbedićemo da najbolje svetske prakse budu dostupne i našim kolegama – zaključio je dr Ristić.

Članovi Udruženja mogu postati svi koji dijele iste vrijednosti kao organizatori.

– Svaki stomatolog, asistent i zubni tehničar, koji želi da nauči više, da deli ideje ili da se redovno susreće sa kolegama je dobrodošao u udruženje – poručio je Bulić.

On je dodao da će ciljeve ostvariti predanim radom i to kroz organizovanje seminara, simpozijuma i kongresa – poput Sinergije (29.09.2018); učestvovanjem u postavljanju edukativnih standarda u oblasti estetske stomatologije; davanje logističke podrške za kontinuiranu edukaciju; pružanjem podrške mladim članovima društva pri učešću na skupovima estetske i resaurativne stomatologije; objavljivanjem informativnih materijala (newsletter, blog..) i prikupljanjem sredstava za sprovodjenje aktivnosti udruženja.

Vrlo je važno napomenuti i ti da je UESS neprofitna organizacija i da su svi prihodi udruženja namijenjeni za funkcionisanje istog.

Kao što je rečeno i na samom početku UESS veliku podršku ima i u Stomatološkoj Komori Srbije čiji je predsjednik prof. dr Vita Konstantinović prepoznao značaj djelovanja Udruženja i organizovanja simpozijuma poput Sinergije čiji će Komora biti suorganizator.

Riječ organizatora

Na kraju – Želja nam je, da pacijent dobije protetski  ili restaurativni rad onakav kakav on treba da bude, po svim na evropskom i svetskom nivou prihvaćenim pravilima i protokolima, kako u funkcionalnom tako i estetskom smislu. Želimo da iz naše svakodnevnice iskorenimo radove koji su “prihvatljivi” ili “korektni” i da svi poštujemo protokole u radu, na čijem će jasnom definisanju Udruženje posebno voditi računa.

Sinergija 1.0

Svi predavači sa svojim predavanjima će na simpozijumu Sinergija 1.0 kroz svoja predavanja provlačiti važnost i neophodnost komunikacije, zajedničkih protokola i sinergije.

Sinergija – videti i biti viđen!!!

Program

Svima onima koji žele vidjeti i biti viđeni, predstavljamo i program Sinergije.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -